Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitalinebg/public_html/components/com_k2/models/item.php on line 763

МАСЛО СЛЪНЧОГЛЕДОВО студено пресовано (ШАРЛАН) (СЛЪНЧОГЛЕДОВО олио) Агроселпром - 350 мл

EXTRA VIRGIN

Нерафинирано и недезодорирано.

Необработено (нерафинирано) масло, получено чрез еднократно студено пресоване на сурови слънчогледови семена.

Превъзходно ароматно масло, произведено по старинна рецепта с използването на съвременна витаминосъхраняваща технология от отбрани и почистени сурови слънчогледови семена.  

Продуктът е отличен в конкурса "100 най-добри продукта на Украйна" за 2011 г.

При производството на слънчогледовото масло по метода на студеното пресоване, не се използват основи, хексанова фракция, не се използват никакви химически добавки и оцветители. Неговите молекули са съхранени „живи и естествени“. Произведените по този способ масла се явяват възможно най-ценни по своите хранителни и лечебни свойства, в тях се съхраняват всички необходими полезни елементи и витамини, които много добре се възприемат от живите клетки.

Приготвената с нерафинирани растителни масла храна, освен прекрасния вкус, също така е много полезна, доколкото не причинява затлъстявания и запушване на кръвоносните съдове.

Такава храна даже помага да се избавим от излишното тегло. Спирайки своя избор върху нерафинираните растителни масла, ние очистваме своя организъм, подобряваме състоянието на вътрешните органи, изглеждаме и се чувстваме значително по-добре.

Нерафинираните масла, при тяхната ежедневно употребяване, не само лекуват, но и предпазват от появата на причинените от нездравословната градска екология заболявания: склероза, затлъстяване, гастрити, импотенция и т.н. Вместо това да приемаме скъпи лекарствени препарати с химически произход, които се продават в аптеките, или да използваме широко рекламираните, но неизвестно от какво изготвени биологически активни добавки, по-добре да преминем към използването на натурални нерафинирани растителни масла, изготвени по метода на студеното пресоване, които носят със себе си положителната лечебна сила на растенията.

Неслучайно най-популярното средство в народната медицина се явяват именно нерафинираните масла. А народната медицина, отличавайки се от официалната, затова е и добра, защото използва в своя арсенал изключително природни средства, които нямат противопоказания и странични ефекти.

Всички нерафинирани растителни масла, произведени по метода на студеното пресоване, притежават най-високи хранително-лечебни свойства, за разлика от рафинираните масла, които са получени по метода на екстракцията. При получаването на масло по метода на студеното пресоване се съхраняват максимум витамините, минералите и биологически-активните вещества, които определят разнообразните и уникални свойства на тези масла. За съжаление, в сегашно време основно се използват други способи за получаване на хранителни растителни масла – по метода на екстракцията. При този способ маслата имат много лошо качество, но при метода на екстракцията се получава по-голямо количество, за разлика от метода на студеното пресоване, и във връзка с това себестойността на екстракционното рафинирано масло всякога е по-ниска от нерафинираното. Поради това, за голямо съжаление, на рафтовете на супермаркетите много трудно се намират истински нерафинирани растителни масла получено по метода на студеното пресоване. В повечето случаи, това което виждаме на рафтовете са евтини екстракционни рафинирани растителни масла.

Слънчогледовото студенопресовано масло се отличава с прекрасни ароматни, и полезни хранителни качества.

 

При по-дълго съхранение е допустима минимална естествена утайка.

 

 

Състав и полезни свойства на слънчогледовото студенопресовано масло.

Лечебните свойства на нерафинираното слънчогледово масло са широко използвани в народната и традиционна медицина с цел профилактика и лечение на редица заболявания.

Витамин Е: Съдържащият се в нерафинираното слънчогледово масло Витамин Е се явява един от най-мощните природни антиоксиданти. Домашното слънчогледово масло съдържа голямо количество Витамин E. Този витамин предпазва имунната система и защитава тялото от щетите причинени от процесите на стареене. Витамин E е важен участник в борбата с атеросклерозата, образуването на тромби, и е необходим за нормализиране на метаболитните процес в организма.

Слънчогледовото студено пресовано масло съдържа 12 пъти повече Витамин E в сравнение със зехтина.

Витамин F: Предпазва от отлагане на холестерин в артериите, влияе на активността на жлезите с вътрешна секреция, обезпечава доброто състояние на кожата и косата, помага за изгарянето на ненаситените мазнини, което довежда до намаляване на излишното тегло. В 100 г нерафинирано слънчогледово масло се съдържат: Витамин Е – 68,3 мг, Витамин F - 54,7 мг.

Витамин А – витамин „на растежа“, който обезпечава нормалното развитие на организма. Той положително влияе на зрението , функционирането на имунната система и работата на мускулите, като се явява и едно от средствата за профилактика и лечение на ракови заболявания. 

Витамин D – влияе на минералния обмен на веществата. 

Витамин К – необходим за нормалното съсирване на кръвта и работата на мускулите.

Слънчогледовото студенопресовано масло притежава прекрасни гастрономически свойства. То е идеално за приготвяне на салати, сосове, студени ястия, пюрета, подправяне на варени картофи, домашни консерви и много други.

 

 

СЛЪНЧОГЛЕДОВОТО МАСЛО В БОРБА С БОЛЕСТИТЕ.

Очистването на организма с помощта на слънчогледовото масло се прилага при главоболие, тромбофлебит, хронически заболявания на стомаха, на червата, на сърцето, белите дробове, черния дроб, при енцефалит, болка на зъбите и женски заболявания. Като помощно средство се използва в състава на лечебните разтвори и мехлеми. Приемете една супена лъжица слънчогледово масло и я задръжте в устната кухина
15-20 мин. В самото начало маслото става гъсто, след това рядко като вода. Тази течност трябва да я изплюете. Тя трябва да бъде бяла като мляко, ако течността е жълта, процесът на усвояване не е завършен докрай. Тази процедура трябва да се прави веднъж на денонощие, по-добре на празен стомах, също така може и вечер преди сън. Освен изплютата течност от организма се отделят шлаки, бактериални инфекции и отпадни продукти. Най-опасният отпаден продукт е пикочната киселина, която се образува в резултат на окисление в организма на азотните основи. Излишъка на тази киселина, а също така и натриевите соли в състава на мускулите причинява ревматизъм и подагра, в мозъка – главоболие и снижена умствена способност, в кръвта – нейното сгъстяване, повишаване на кръвното налягане, а също така и различни заболявания на краката. В пикочните пътища се образуват камъни. Повишеното количество на пикочна киселина отслабва дейността на сърцето и довежда до преждевременна старост.

Трябва да се има предвид, че при използване на този метод може да се получат временни усложнения. Особено при хора с много заболявания усложненията са в резултат на отслабване на огнищата на болестите. Решението за това, колко пъти може да се провежда тази процедура, човек решава сам като изхожда от състоянието на собственото си здраве. Острите заболявания се лекуват леко и бързо в продължение на 2 седмици. Лечението на хронични заболявания може да продължи по-дълго.

 

 • Слънчогледовото масло при атеросклероза.

Приема се една чаена лъжица слънчогледово масло 2 пъти на ден.

 

 • Слънчогледово масло при запек.

В една чаша кисело мляко се смесват 10 г слънчогледово масло и цялата порция се изпива на малки глътки преди сън. При постоянно употребяване на тази смес се нормализира чистотата изхождане. Ако в тази доза не се получават добри резултати, нужно е да се увеличи количеството на слънчогледовото масло в сместа.

 

 • Слънчогледовото масло при простуди.

Смесете 250 г слънчогледово масло, 250 г керосин (или газ за горене) и 10 смлени люти червени пиперки. Сместа трябва да престои на топло място 10 дни. С тази смес се маже тялото преди сън и се облича вълнено бельо.

 

 • Слънчогледово масло при холецистит.

Смесете ¼ водна чаша слънчогледово масло с ¼ водна чаша сок от грейпфрут и я изпийте 2 часа след вечеря, като предварително почистите стомаха посредством клизма. След клизмата и приема на сместа легнете на леглото на дясната страна. Сутринта клизмата трябва да се повтори. Процедурата може да се повтаря през 4-5 дни, ако е необходимо.

 

 • Слънчогледовото масло при болки в ставите.

Вариат 1. Смесете 2 супени лъжици дрога от ледум (див розмарин) с 5 супени лъжици слънчогледово масло. След 12 часа, в затворен съд на горещо място, се разбърква и след това се прецежда. Втрива се на болните места, най-добре преди сън.

Вариат 2. Залейте с половин литър водка 3-4 бр. люти сушени червени пиперки. Сместа трябва да престои 14 дни, след което да се прецеди и смеси с 1 ½ чаши слънчогледово масло. Мажат се болните места преди сън. Също така болните места се мажат 1-2 пъти на ден с тампон намокрен със смес, приготвена от ½ чаша растително масло и 1 чаша оцет.

 

 • Слънчогледовото масло при прищипване на нерв след падане или травми.

Намажете памучна тъкан със смес от слънчогледово масло, пчелен восък и поставете като пластир по дължина на гръбначния стълб, започвайки от началото на шията до таза. При необходимост процедурата се извършва 3 пъти.

 

 • Слънчогледовото масло при кожни възпалителни заболявания.

Вземете 20 г пчелен восък, 15 г (1 глава) кромид лук, 100 г сапун за пране и малко колофон. Всичко това трябва да се смели и добавете ¼ чаша слънчогледово масло. Размесете добре и загрейте до кипване сместа. Със същата смес се мажат заболелите места.

 

 • Слънчогледовото масло при изгаряния.

3 супени лъжици слънчогледово масло се разбиват до побеляване. Отделно разбийте белтъка на 3 яйца. Смесете двата компонента и продължете да разбивате още 15 минути. Мажете изгорените места няколко пъти на ден, а през нощта се прави превръзка с обилно намазана със сместа повърхност на раната.

 

 • Слънчогледовото масло при пародонтоза.

Смесете 2 супени лъжици слънчогледово масло с 1 чаена лъжичка сол. Част от получената смес се задържа в устната кухина 3-5 минути. Процедурата се повтаря 2 пъти на ден – сутрин и вечер. 30 минути след процедурата да не се приема храна. Продължете процедурата до пълно излекуване на венците и изчезването на лошия дъх.

 

 • Слънчогледовото масло при лечение на рани.

Нужни са 30 мл слънчогледово масло, 20 г пчелен восък и 20 г смола от смърч. В загрято на слаб огън масло се добавят късчета от смолата, а след нейното разтваряне се добавя восъка. Всичко това и след пълното разтваряне, сместа се прелива в бутилка от тъмно стъкло. Съхранява се на студено. Мехлемът запазва своите свойства с години.

 

 • Слънчогледовото масло при лечение на напукани пети.

Смесете ¼ чаша нишадърен спирт и 1 супена лъжица слънчогледово масло. Нанасяйте ежедневно върху болната пета с тампон напоен с тази смес.

 

 

ИЗПОЛЗВАНЕТО НА СЛЪНЧОГЛЕДОВОТО МАСЛО В КОЗМЕТИКАТА

Грижа за лицето.

Слънчогледовото масло се използва при грижите за застаряла и суха кожа, благодарение на неговите отлични овлажняващи и регенериращи свойства. Използва се във вид на топли маслени процеси, като се препоръчва да се използва нерафинирано масло. Също така слънчогледовото масло се използва за приготвянето на различни подхранващи мехлеми и кремове като маслена основа.

 

Маска при повишено омазняване на скалпа на главата.

Леко подгрято слънчогледовото масло се втрива в кожата на главата 1-2 часа преди измиване. След втриването на маслото се прави топъл компрес. Тази процедура спомага за лечение на пърхот, сърбеж, мазна кожа и коса. Процедурата се повтаря 2 пъти седмично до получаване на желания ефект.

 

Козметична подхранваща маска за лице.

20 мл слънчогледово нерафинирано масло леко се подгрява, напоява се марля или чиста тъкан и се държи 20 минути на лицето. Остатъците от маслото се отстраняват с тампон, напоен с топла вода. След това лицето се покрива с влажна хладна кърпа. Тази маска за лице придава всички необходими предпазващи вещества, недостигащи на вашето лице.

 

Козметична маска за суха кожа на лицето.

Смесват се 30 мл слънчогледово нерафинирано масло и 30 г прясна извара и се нанасят на лицето. Държи се 20-35 минути, след което се измива с топла вода.

 

Козметична маска за всякакъв тип кожа.

Смесват се 3 мл слънчогледово нерафинирано масло и 30 г овесено брашно, след което се нанася дебел слой от маската на лицето. Държи се 15 минути, след което се измива с топла вода.

 

Грижа за косата.

Използването на маслени маски за косата отдавна е било надежден способ за възвръщане на нейната красота, блясък и здраве. Нерафинираното слънчогледовото масло, което влиза в състава на маските, оказва прекрасно действие на структурата на косата, подхранва и насища с полезни вещества сухата коса. С използването на това масло се приготвят също така маски за мазна коса (като стабилизатори на маслоотделянето и отстраняването на пърхота). Едновременно се получава и възстановяване на цъфтящата коса. Препоръчва се маските от слънчогледово масло да се ползват зимно време.

 

Козметична маска за укрепване и гъстота на косата.

250 мл слънчогледово масло се нанася върху косата обилно. Поставя се полиетиленова шапка и отгоре се завива с хавлиена кърпа. Препоръчва се маската да се държи не по-малко от 3 часа. След това маската се измива с обикновен шампоан и главата се изплаква с билкова отвара. По желание в маслото може да се добави и яйчен жълтък (на 1 супена лъжица масло -1 жълтък). Тази процедура добре укрепва косата и тя става по-гъста.

 

Козметична маска против наелектризиране на косата зимно време.

5 с.л. слънчогледово масло и 2 чаши лимонен сок се разбиват добре в еднородна маска и се втриват в косата. Слага се полиетиленова шапка и маската се оставя 30 минути. След това се измива с топла вода и шампоан. За да има полза от тази маска е необходимо да се извършва 1 път седмично.

 

Средство за загар на кожата.

Слънчогледовото масло, нанесено на кожата преди излагането на слънчевите лъчи, придава на кожата красив и продължителен загар.

Начини на употреба на Студенопресованото слънчогледово масло

 

Препоръчителната доза на прием на Студенопресовано слънчогледово масло е 2-3 с.л. дневно. Можете да го приемате сутрин, обед и вечер след хранене. За по-лесно приемане може да разредите с чаша вода.

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitalinebg/public_html/templates/ot_dulcet/html/com_k2/templates/porfolio/item.php on line 341
Оценете
(0 гласа)

Свързани статии (по етикет)

Конопеното масло е много богат източник на Омега-3 мастни киселини.
Преди няколко столетия това диетично масло се е поднасяло само в двореца на Николай II и е било истински императорски…
Маслото от ядките на кедрови шишарки е уникален природен продукт, чието изкуствено синтезиране е невъзможно.
Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Ако имате нужда от помощ

*

Свържете се с Нас и Нашият екип от професионалисти, ще Ви съдейства максимално

 

Въпроси? Позвънете!

България гр. Правец
бул. Трети март 45
Tel: +359 7133 2212
Tel: +359 877 430 660

 

Открийте ни!

Намерете най-близкият магазин до Вас, който предлага нашите Нерафинирани натурални масла.
Потърсете на картата тук

 

Заявка на продукти!

Свържете се с нашите дистрибутори, на посочените телефони, за да Ви съдействаме максимално бързо.