СУСАМОВО МАСЛО студено пресовано (СУСАМОВО олио) Агроселпром - 350 мл

EXTRA VIRGIN

Нерафинирано и недезодорирано

Произведено по древна японска рецепта, по механичен способ, чрез метод на първо студено пресоване.

Това великолепно и високо хранително масло е изготвено по най-нова витаминосъхраняваща технология от сусамови семена.

Отличено на конкурс през 2011 г. за качествена продукция на „100 най-добри продукта“ на Украйна.

При производството на сусамовото масло по метода на студеното пресоване не се прилага обработка на същото с основи и метод на екстракция, не се използва хексанова фракция, не се използват никакви химически добавки и оцветители. Неговите молекули се съхраняват „живи“ и естествени. Приготвеното по този способ масло притежава възможно най-ценните хранителни и лечебни свойства, в него се съхраняват всички необходими и полезни елементи и витамини, които много добре се усвояват от организма.

Приготвената с нерафинирани растителни масла храна, освен превъзходния вкус, също така е много полезна, тъй като не причинява затлъстявания. Такава храна помага за намаляване на излишното тегло. При направата на избор за нерафинирани растителни масла ние очистваме своя организъм, подобряваме състоянието на вътрешните органи,

изглеждаме и се чувстваме значително по-добре.

Нерафинираните растителни масла, при тяхната ежедневна употреба, не само лекуват но и предотвратяват появата на много заболявания, причинени от нездравословната градска екология: склероза, затлъстяване, гастрит, импотенция и т.н. Затова вместо да приемаме скъпи лекарствени препарати с химически произход, които се продават в аптеките, или да използваме широко рекламираните, но неизвестно от какво приготвени биологически-активни добавки, по-добре да преминем на натурални нерафинирани растителни масла, произведени по метода на студеното пресоване, които носят в себе си лечебната сила на растенията.

Неслучайно най-популярното средство в народната медицина се явяват именно нерафинираните масла. А народната медицина, отличавайки се от официалната, затова е и добра, защото използва в своя арсенал изключително природни средства, които нямат противопоказания и странични ефекти.

Всички нерафинирани растителни масла, произведени по метода на студеното пресоване, притежават най-високи хранителни лечебни свойства, за разлика от рафинираните масла, които са получени по метода на екстракцията. При получаването на масло по метода на студеното пресоване се съхраняват максимум витамините, минералите и биологически-активните вещества, които определят разнообразните и уникални свойства на тези масла. За съжаление, в сегашно време основно се използват други способи за получаване на хранителни растителни масла – по метода на екстракцията. При този способ маслата имат много лошо качество, но при метода на екстракцията се получава по-голямо количество, за разлика от метода на студеното пресоване, и във връзка с това себестойността на екстракционното рафинирано масло всякога е по-ниска от нерафинираното. Поради това, за голямо съжаление, на рафтовете на супермаркетите много трудно се намират истински нерафинирани растителни масла получено по метода на студеното пресоване. В повечето случаи, това което виждаме на рафтовете са евтини екстракционни рафинирани растителни масла.

Сусамовото масло широко се използва в японската, китайската, индийската и тайландската кухня за пържене, овкусяване на салати и сосове, за приготвяне на източни храни с ориз. Това масло придава на обикновените храни неповторим аромат. Маслото от сусамовите семена има много приятен и нежен вкус и аромат, с орехова нотка и светложълт цвят. Трябва да се отбележи, че то притежава ниска температура на прегаряне. Затова за да не се загубят всички негови полезни свойства се препоръчва да се използва за овкусяване на готови ястия и салати.

 

При по-дълго съхранение е допустима минимална естествена утайка.

 

 

Състав и полезни свойства на сусамовото масло.

Маслото от сусамови семена в целия свят с основание се счита за едно от най-полезните растителни масла, а тази слава е заслужена благодарение на неговия състав:

 • Маслен състав на сусамовото масло: ОМЕГА-3 (по-малко от 0,2%), ОМЕГА-6 (45%), ОМЕГА-9 (41%), наситени мастни киселини (палмитинова, стеаринова) - около 14%.
 • Витаминен състав на сусамовото масло: Витамин А, B1, B3 (Витамин РР), Б4, С, D, E (Холин), К.
 • Микро и макро елементи: Маслото е много богато на желязо, цинк, фосфор, калий, силиций, никел, манган, мед, магнезий и др. Но по съдържанието си на калций то просто няма равно – само 1 ч.л. сусамово масло съдържа дневната норма на калций за възрастен човек.
 • Освен гореупоменатите, в състава на сусамовото масло се съдържат: бета-ситостерин, бетаин, лецитин, ресвератрол, сесамин, сезамол, сезамолин, фитин, фитостероли и фосфолипиди.

 

Сусамовото масло се явява ценен хранителен и превъзходен лечебен продукт.

 • Прилага се при различни белодробни заболявания, задъхване, астма, суха кашлица.
 • Препоръчва се за болни от захарен диабет.
 • Повишава количеството на тромбоцитите и подобрява съсирването на кръвта, и затова то се препоръчва при лечението на болестта на Верл Гоф, тромбоцитопенична пурпура, хеморагична диатеза (приема се 1 с.л. 3 пъти на ден преди ядене).
 • При затлъстяване, способства за отслабване и укрепва тялото.
 • При лекуване на повишена киселинност на жлъчния сок.
 • Предотвратява образуването на тромби и разширява кръвоносните съдове.
 • Помага при стомашно-чревни колити, нефрити, пиелонефрити и камъни в бъбреците.
 • Използва се при малокръвие, вътрешни кръвотечения, хиперфункция на щитовидната жлеза
 • Контролира киселинността на кръвта, понижава киселинността на жлъчния сок.
 • Компенсира общото изтощение на организма.
 • Помага при парене по време на уриниране.
 • Използва се като антихелминтно (глистогонно) средство.
 • В бодибилдинга се използва за увеличаване на мускулната маса.

 

Употребата на една супена лъжица сусамено масло на ден повишава съдържанието на калций в организма 3 пъти.

 

За здрав сън (подхожда за меланхолици) – полезно е да се масажират краката с топло сусамово масло. След това краката се потапят в отвара от билки и джинджифил.

 

Процедура за укрепване на ноктите.

Подръжте ноктите в топла вода с лимонен сок, след това ги подсушете добре и ги масажирайте със сусамено масло.

 

При простуда.

Сусамовото масло трябва да бъде загрято до 36-380 С и с него да се втрие в кожата на болния преди лягане. Също при простуда се приема 1 с.л. по 1-3 пъти на ден. Ако маслото се приема 1 път на ден то е желателно това да става в сутрешните часове.

 

При гастрит и язвен колит.

По 1 с.л. сусамово масло се приема 1-3 пъти на ден.

 

При запек.

Приема се по 1 с.л. сусамово масло. При тежки хронически проявления, дозата може да бъде увеличена два пъти.

 

При чревни колити.

Неголямо количество масло се втрива в кожата на стомаха до пълно усвояване от кожата. 1 път на ден (по-добре сутрин) се приема вътрешно 15 г - 30 г сусамово масло. Пие се без прекъсване до тогава докато не се получат положителни изменения в самочувствието.

 

Успокоителни мехлеми при възпаление на кожата.

Изцежда се сок от 1 лист алое и сок от грозде, които се смесват в равно количество. След това 1 част от приготвената смес се смесва със сусамово масло. Използва се външно за намазване на сърбящите участъци на кожата при дерматит, а също така 1 с.л. 2-3 пъти на ден.

 

При възпалителни процеси в ушите.

Сусамовото масло се загрява на водна баня и се капват няколко капки в ушите.

 

При бавно съсирване на кръвта.

Сусамовото масло е уникално по своя химически състав и оказва благотворно действие на болните, които имат патологически отклонения на функцията за съсирване на кръвта. Оздравяваща мярка се явява прием на 1 с.л. от продукта 3 пъти на ден. Лечебният ефект се обуславя от количеството на тромбоцитите, недостатъка на които довежда до развиване на болестни състояния.

 

Като болкоуспокояващо средство при зъбобол. – за намаляване и отстраняване на зъбобол маслото се втрива във венците на болния зъб.

 

Сусамовото масло се счита за едно от най-полезните растителни масла.

 

При съхраняването на стайна температура и на светлина, повечето растителни масла бързо гранясват. В сусамовото масло се съдържа веществото сезамол, което определя неговата дълговременна устойчивост на гранясване. Именно сезамолът възпрепятства окисляването на маслото и то има дълъг срок на годност. Натуралното активно вещество сезамол поглъща ултравиолетовите лъчи и поради това сусамовото масло е ефективно средство за защита от слънцето.

Още 1500 години преди новата ера египтяните са използвали маслото приготвено от сусамови семена в качеството му на медицински препарат. Древните хора са установили неговите лечебни свойства и са го считали за символ на безсмъртие. Разбира се, няма да ви подари безсмъртие, но ползата за човешкия организъм е голяма. Сусамовите семена и маслото приготвено от тях са изключително богати на различни минерални вещества и витамини, необходими за нормалната дейност на човешкия организъм. Това са цинк, фосфор, калций и особено Витамин Е.

Недостигът на калций неминуемо оказва лошо влияние на нашето самочувствие и даже на външния ни вид. Затова ние употребяваме като храна извара, сирене и млечни продукти, пием медицински препарати със съдържание на калций, но даже не предполагаме, че 100 г сусамови семена съдържат дневната норма на калций за възрастен човек. Употребата като храна на семената в чист вид разбира се е малко вероятна, но ползването на масло е съвсем друго, тъй като в него са съхранени всички полезни вещества.

Медицинските изследвания са доказали че при употребата на 1 с.л. на ден на нерафинирано сусамово масло, може 3 пъти да обогати организма със съдържание на калций. То е наситено също на фосфор и на Витамин Е. А това значи че при неговата употреба се предотвратява развитието на различни заболявания на нервната система и заболяване на главния мозък. За възрастните хора то се явява като спасение при нарушаване на опорно-двигателния апарат. Приемът на това целебно масло от бременните жени и кърмещите майки, не само в кратък срок помага за възстановяване на дефицита на полезни вещества и минерали в техния организъм, но и много благоприятно се отразява на развитието и ръста на детето. Също така тези полезни вещества на сусамовото масло служат и като антиоксиданти, които забавят стареенето на живите клетки в организма.

Сусамовото масло нормализира обмена на вещества в организма, което от своя страна способства за отслабване при излишно тегло, и обратно при изтощен организъм го подхранва и възстановява.

Изключително полезно е за прием при профилактика и лечение на такива заболявания като астма, артрит, остеопороза, възпаление на белите дробове, малокръвие, сърдечни заболявания, задух, кашлица, заболявания на черния дроб и ендокринни заболявания.

Най-интересното за сусамовото масло е че даже след дълговременно съхраняване, то не губи своите полезни свойства. Този ефект се постига благодарение на технологията за студено пресоване.

 

 

Сусамовото масло в борба с болестите.

Маслото от сусамови семена е невероятно полезен продукт. Натрупаният опит на народите от цял свят много пъти е доказал неговото благотворно влияние за човешкото здраве. Още Авицена в своите трактати, които историците отнасят към самото начало на второто хилядолетие, описва полезните свойства и целебната сила на сусама. От тогава в много рецепти използването на сусамово масло успешно се прилага на практика в народната медицина.

 

Полза за сърдечно-съдовата и кръвоносната система.

Биологично-активните вещества, които се съдържат в сусамовото масло, наистина притежават уникални свойства: те укрепват стените на кръвоносните съдове и повишават тяхната еластичност. Освен това, съдържащите се в маслото вещества са способни да намаляват нивото на холестерина в кръвта като същевременно и контролират киселинността на кръвта. Редовната употреба в много случаи способства за подобряване на циркулацията на кръвта и нейния състав. При малокръвие и понижаване на съсирването на кръвта, използването на сусамовото масло е практически необходима мярка. Също така е известно, че ефективността при употреба на сусамовото масло практическа е доказана при хеморагична диатеза, есенциална тромбоцитопения, идиопатична тромбоцитопенична пурпура. Сусамовото масло е богато на моно-ненаситени мастни киселини и поли-ненаситени мастни киселини, които при него са приблизително в равни пропорции, а те на свой ред благотворно влияят на работата на сърдечно-съдовата система като цяло. Именно затова, ролята на това масло заема висока позиция в рейтинга на народните средства за профилактика на сърдечно-съдовите заболявания. То може предотвратява спазмите на кръвоносните съдове в главния мозък (мигрени), много е ефективно в борбата с хипертонията, като и в наше време медиците много често го препоръчват. Списъкът за употребяване на това масло може да бъде допълнен със следните заболявания: исхемична болест на сърцето, хипертония, инфаркт, инсулт, аритмия, тахикардия, атеросклероза.

 

Полза при заболявания на стомашно-чревния тракт.

Известен е факта, че маслото от сусамови семена притежава леко слабително действие, благодарение на което много добре почиства червата и ги овлажнява. Също така се препоръчва употребата му при чревни колити, ентероколити и стомашни колити. Между другото, ефективно намалява киселинността на жлъчния сок и затова се препоръчва при гастрити с повишена киселинност. Често се използва при лечение на язва на стомаха и на дванадесетопръстника, подстомашната жлеза, жлъчката. Както упоменахме по-горе, в състава на сусамовото масло в по-голямо количество присъства фосфолипиди и фитостерини, които ефективно стимулират процеса на отделяне на жлъчен сок и възстановяват нормалната структура на черния дроб. Често се препоръчва за използване при жлъчна дискинезия, мастна дистрофия на черния дроб и хепатит. Идеално подхожда за профилактика при профилактика при камъни в жлъчката. Не трябва да се забравя, че притежава и антихелминтно (глистогонно) действие.

 

Полза за нервната система.

Ползата на сусамовото масло за нервната система се базира на наличието на Витамин Е и фосфор в него, които възпрепятстват развитието на заболявания на главния мозък и нервната система. На хората, активно работещи умствена работа, изключително се препоръчва да употребяват сусамово масло, тъй като в неговия уникален състав се съдържат огромен списък от витамини и активни вещества, без които координираната работа на главния мозък е просто невъзможна. Забелязано е положителното въздействие на това масло при понижаване на паметта и разсеяното внимание. Сезамолинът, който се съдържа в сусамовото масло, помага на организма да се справи с претоварването и стреса, като повишава антиокислителната активност на клетките. Също така той е отличен антидепресант, повишава вашето самочувствие и настроение. В качеството на профилактика, против склероза и болестта на Алцхаймер е необходимо да се използва сусамово масло в диетата на човека. При редовната употреба, може да забравите за апатия, депресия, безсъница и умора.

 

Полза за дихателната система.

Народната медицина отдавна препоръчва използването на сусамовото масло при лечение на следните заболявания: суха кашлица, астма, заболявания на белите дробове, задух, УНГ – заболявания: хрема, синузит, ангина, фарингит.

 

Полза за опорно-двигателния апарат.

Както е упоменато и по-горе, сусамовото масло е много богато на калций, който в допълнение със съдържащите се в състава му магнезий, фосфор, силиций и витамин С, благотворно въздейства на ставите и костите, препоръчва се при лечение на дегенеративни и възпалителни процеси в ставите. Отлично средство за профилактика на остеопороза – много е полезно за бременни жени и възрастни хора. Често се използва за лечебно-профилактичен масаж, особено при артрити, остеохондроза и ревматизъм. Начинът на използване в този случай е елементарен – леко подгрято масло е необходимо да се втрива в областта на заболялата става.

 

Полза за зъбите.

За укрепване на зъбите и венците трябва просто да задържите в устната кухина сусамовото масло, като също така то има и профилактичен ефект против кариес, пародонтит и пародонтоза. При зъбобол трябва да втриете маслото във венеца на болния зъб. Обикновено то силно намалява болката, а може съвсем да я премахне.

 

Полза за слуховия апарат.

1-2 капка топло сусамово масло, капнати в ухото, способстват за прочистване на слуховите канали и подобряват слуха.

 

Полза за зрителните органи.

Както видяхме какъв е състава на сусамовото масло, в него присъстват както витамините А, С и групата на В, така и микроелементи – манган, магнезий и цинк. Всички те са важни и много силно влияят на състоянието на зрителните органи.

 

Полза за пикочно-отделителната система.

Заболяванията, при лечението на които се използва сусамовото масло, са: камъни в бъбреците, пиелонефрит, нефрит, уретрит, цистит, парене при уриниране.

 

Полза за ендокринната система.

Активните вещества, които се съдържат в маслото, подобряват работата на ендокринната система в цяло, а също така участват в процесите на синтеза на инсулин в подстомашната жлеза. Също така спомага занижаване нивото на захарта в кръвта, благодарение на което се препоръчва на болни от захарен диабет.

 

Полза при затлъстяване и силно отслабване на тялото.

Сусамовото масло спомага за нормализацията на обмена на вещества в организма, благодарение на което може да служи като своеобразен регулатор на теглото на тялото.

 • При много слабо тяло – способства за увеличаването на мускулната маса.
 • При затлъстяване сесаминът, който присъства в сусамовото масло, активно спомага за намаляване на излишното тегло, като стабилизира мастния обем и активизира процеса на отслабване.

Но приемането на това масло трябва да бъде в мярка. Сусамовото масло е силно калориен продукт. Неговата енергийна стойност на 100 г представлява 884 ккал.

 

Полза при онкологични заболявания.

Редовната употреба на сусамовото масло способства за снижаване на риска от развитие на онкологични заболявания. Сесаминът, който се съдържа в него, се явява силен антиоксидант, който ефективно се бори с окислителните процеси в организма на човека, които на свой ред предизвикват развитието на раковите клетки. Не трябва да се забравя и това че сусамовото масло спомага за прочистването на човешкия организъм от шлаки, радионуклеиди, токсини, соли на тежки метали.

 

Полза при простудни заболявания.

Втривайки загрятото на водна баня сусамово масло в краката, гърдите и гърба, вие получавате ефективно сгряващо средство срещу такива простудни заболявания като хрема и кашлица.

 

Полза за имунитета.

Редовната употреба на сусамово масло в храната го превръща в превъзходно средство за повишаване на имунитета.

 

Полза за кожни заболявания и рани.

Екзема, микоза, псориазис – това далеч не е пълния списък на кожните заболявания, при лечението на които се препоръчва използването на сусамово масло. Способа на използване, както беше описано и по-горе – това е поставяне на компрес със сусамово масло на поразения участък кожа на тялото в течение на 20-30 минути. Общопризнат ефект – това е неговото ранозаздравяващо действие, бързо зарастване на увредената кожа, тъкани и изгаряния.

 

Полза за женските полови органи.

На жените, изпитващи дискомфорт в предменструалния или климактеричния период, се препоръчва редовната употреба на сусамово масло. Неоценима полза оказва и на бременните жени – това е неизчерпаем източник на природни витамини и микроелементи, които са необходими за здравето на майката и правилното развитие на ембриона. А в период на кърмене на детето, това масло способства да се повиши лактацията и да се подобри качеството на майчиното мляко. Също така е важно, че в кратки срокове способства за възстановяването на оптималния баланс от витамини и полезни вещества в женския организъм, отслабен след раждането.

 

Полза за мъжките полови органи.

Мъжете също така могат да оценят ползата от използването от сусамовото масло. Именно заради неговия състав: витамини А и Е, фитостероли, магнезий и цинк, сквален. Те оказват благоприятно действие на работата на простатата, увеличават ерекцията и подобряват процеса на спермообразуването.

 

Приложение на сусамовото масло.

Сусамовото масло при лечение на простудни заболявания.

По време на лечението на кашлица и простудни заболявания се препоръчва преди сън да се намажат с топло (негорещо) сусамово масло гърба, гърдите, краката, а също така се употребява смес от сусамово масло и топла вода, които се приемат вътрешно.

 

Сусамовото масло при гастрит и язвен колит. 

При подобни заболявания, в рецептите на народната медицина, за подобряване на състоянието се препоръчва да се приемат по 2 ч.л. сусамово масло на гладно.

 

Сусамовото масло при запек.

При запек, особено остър, обикновено се приема сусамено масло няколко пъти на ден по 2 ч.л.

 

Сусаменото масло при екзема и псориазис.

Екземата и псориазиса са заболявания на кожата. Обикновено при такива, със сусамово масло се намокря салфетка и се полага за 20-30 минути към заболелия участък.

 

Сусамово масло при лечение на възпалителни заболявания и болки в ушите.

Препоръчва се да се капнат в ухото 1-2 капки по 2-3 пъти на ден.

 

Сусамовото масло при възпалителни процеси на зъбите и при зъбобол.

Трябва да се втрива във венците няколко пъти на ден.

 

Комплексна терапия и сусамово масло.

В състава на комплексната терапия, при лечение на гореописаните заболявания сусаменото масло се препоръчва да се приема 3 пъти на ден по 1 ч.л.

 

Сусамовото масло за профилактични цели и за укрепване на имунитета.

В народната медицина за подобни цели препоръчва използването на сусамовото масло в следните дози:

Деца - 1-3 години 3-5 капки по време на ядене

Деца - 4-6 години 5-10 капки по време на ядене

Деца - 7-9 години 10-15 капки в храната

Деца - 10-14 години по 1 ч.л. по време на ядене

Юноши над 14 години и възрастни – 1 ч.л. по 2-3 пъти дневно по време на ядене

Курс на прилагане – 3 месеца.

 

Противопоказания при употребата на сусамово масло.

Хората, с повишено съсирване на кръвта и такива заболявания като варикозно разширение на вените, хронически заболявания или имащи склонност към тромбообразуване, преди употребата на сусамовото масло за лечебни цели е необходимо да се консултират с лекуващият лекар.

С особено внимание трябва да го употребяват хора, имащи склонност към алергични реакции.

При наличие на индивидуална непоносимост към сусама в чист вид или готово сусамово масло е необходимо изцяло да се откажете от неговата употреба.

 

 

Използване на сусамовото масло в козметиката.

За козметични цели сусаменото масло се използва от древността. Това е истински еликсир за красота и здраве за кожата и косата.

Редовната употреба на сусамово масло вътрешно и неговото външно използване – това е залог за красива коса, здрави зъби, здрави нокти и млада кожа. Заедно с това организма ще получава и всички необходими витамини, микроелементи и полезни вещества.

 

Грижа за кожата.

Сусамовото масло отлично почиства кожата от зацапване, мъртви кожни клетки, вредни вещества и продукти на метаболизма. То отлично подхранва и овлажнява кожата, успокоява я след използване след използване на различни кремове и маски, има положително въздействие против измененията на кожата от възрастта, подобрява капилярното кръвообращение и предпазва от ултравиолетовите лъчи.

 

Грижа за ръцете при суха и напукана кожа.

 • 100 мл сусамово масло;
 • 100 мл зехтин;
 • 100 мл масло от гроздови семена.

Смесете тези масла и затоплете до температура 35-400 С, след което потопете в тази смес ръцете си.

 

Релаксиращ масаж за добър и здравословен сън.

 • 100 мл сусамово масло;
 • 1 с.л. смлян джинджифил;
 • 1 с.л. сушен розмарин;
 • 0.5 л преварена вода.

За да бъде масажа най-ефективен, е необходимо отначало да се масажират краката с леко подгрятата смес, а след това да се потопят в топла вана от отвара приготвена от билки за 10-15 минути.

 

Козметична маска за тяло с хидратиращ и подмладяващ ефект.

 • 3 с.л. сусамово масло;
 • 1 с.л. глицерин;
 • 3 с.л. краставична каша;
 • 10 капки етерично масло от мента, лимон и грейпфрут.

Всички съставки старателно трябва да се смесят и получената смес да се нанесе върху тялото. След 30 минути да се измие с топла вода.

 

Козметична маска за еластичност на кожата.

 • 100 мл сусамово масло;
 • 50 мл масло от гроздови семена;
 • 50 мл сок или каша от алое.

Компонентите се смесват добре и се нанасят върху тялото и след 30- 40 минути се измиват с топла вода.

 

Грижа за косата.

Сусамовото масло, благодарение на своя състав, способства за укрепване на отслабена, увредена, боядисана коса. Също така то е много ефективно средство срещу накъсване на косата и в комплексно лечение на себорея. Интересна особеност е възможността да се нормализира дейността на мастните жлези, което означава че използването на маслото е полезно за хора с мазна кожа. Освен това, използването на маслото помага да се отървете от преждевременно побеляване, косопад и изсушаване на косата. Отлично защитава и премахва ефекта от използването на хлорирана вода при миене. Актуално за жителите в големите градове.

 

Грижа за ноктите.

Благотворното действия на ноктите като достойнство могат да оценят най-вече жените. Използването на козметична маска за ноктите, намалява тяхната чупливост и прекратява тяхното разслоение. Ноктите стават много здрави и значително се увеличава техния растеж.

 

Масаж за укрепване на ноктите със сусамово масло.

 • 1 ч.л. сусамово масло;
 • 1 с.л. лимонов сок;
 • 0,5 л топла вода.

В топлата вода се добавя лимонения сок и в течността се държат ноктите 10-15 минути. След това леко разтривате ноктите с мека четка и отново потапяте ръцете си в разтвора. След провеждане на процедурата, нокътното легло се масажира със сусамово масло, а след това се подсушава.

Оценете
(1 глас)

Свързани статии (по етикет)

Тиквеното масло е превъзходен диетичен продукт. Маслото от тиквени семки съдържа в себе си неизчерпаем запас от жизнена енергия за…
Фъстъченото масло широко се използва в азиатската кухня и в кухнята на САЩ.
Това масло няма рязък аромат и придава приятен чеснов привкус и пикантен аромат
Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Ако имате нужда от помощ

*

Свържете се с Нас и Нашият екип от професионалисти, ще Ви съдейства максимално

 

Въпроси? Позвънете!

България гр. Правец
бул. Трети март 45
Tel: +359 7133 2212
Tel: +359 877 430 660

 

Открийте ни!

Намерете най-близкият магазин до Вас, който предлага нашите Нерафинирани натурални масла.
Потърсете на картата тук

 

Заявка на продукти!

Свържете се с нашите дистрибутори, на посочените телефони, за да Ви съдействаме максимално бързо.