Масло от макадамия студено пресовано (олио от макадамия) Агроселпром - 350 мл

EXTRA VIRGIN

Нерафинирано и недезодорирано.

Необработено (нерафинирано) масло получено чрез еднократно студено пресоване на ядките на орех макадамия.

Това изключително деликатесно и екзотично масло се произвежда по специална витаминосъхраняваща технология от ядките на австралийски орех Макадамия.

Отличено на конкурс през 2014 г. за качествена продукция на „100 най-добри продукта“ на Украйна.

При производството на маслото от макадамия по метода на студеното пресоване не се прилага обработка на същото с основи и метод на екстракция, не се използва хексанова фракция, не се използват никакви химически добавки и оцветители. Неговите молекули се съхраняват „живи“ и естествени. Приготвеното по този способ масло притежава възможно най-ценните хранителни и лечебни свойства, в него се съхраняват всички необходими и полезни елементи и витамини, които много добре се усвояват от организма.

Приготвената с нерафинирани растителни масла храна, освен превъзходния вкус, също така е много полезна, тъй като не причинява затлъстявания. Такава храна помага за намаляване на излишното тегло.

При направата на избор за нерафинирани растителни масла ние очистваме своя организъм, подобряваме състоянието на вътрешните органи, изглеждаме и се чувстваме значително по-добре.

Нерафинираните растителни масла, при тяхната ежедневна употреба, не само лекуват но и предотвратяват появата на много заболявания, причинени от нездравословната градска екология: склероза, затлъстяване, гастрит, импотенция и т.н. Затова вместо да приемаме скъпи лекарствени препарати с химически произход, които се продават в аптеките, или да използваме широко рекламираните, но неизвестно от какво приготвени биологически-активни добавки, по-добре да преминем на натурални нерафинирани растителни масла, произведени по метода на студеното пресоване, които носят в себе си лечебната сила на растенията.

Неслучайно най-популярното средство в народната медицина се явяват именно нерафинираните масла. А народната медицина, отличавайки се от официалната, затова е и добра, защото използва в своя арсенал изключително природни средства, които нямат противопоказания и странични ефекти.

Всички нерафинирани растителни масла, произведени по метода на студеното пресоване, притежават най-високи хранителни лечебни свойства, за разлика от рафинираните масла, които са получени по метода на екстракцията. При получаването на масло по метода на студеното пресоване се съхраняват максимум витамините, минералите и биологически-активните вещества, които определят разнообразните и уникални свойства на тези масла. За съжаление, в сегашно време основно се използват други способи за получаване на хранителни растителни масла – по метода на екстракцията. При този способ маслата имат много лошо качество, но при метода на екстракцията се получава по-голямо количество, за разлика от метода на студеното пресоване, и във връзка с това себестойността на екстракционното рафинирано масло всякога е по-ниска от нерафинираното. Поради това, за голямо съжаление, на рафтовете на супермаркетите много трудно се намират истински нерафинирани растителни масла получено по метода на студеното пресоване. В повечето случаи, това което виждаме на рафтовете са евтини екстракционни рафинирани растителни масла.

Екзотичното масло от макадамия е с приятен аромат и деликатен вкус. Неговият нежен и сладък аромат и вкус се запазват дори при употребата му в малки количества. Високите кулинарни свойства на този рядък екзотичен продукт отдавна са оценени в родината на макадамията – Австралия, където буквално съществува култ към това масло при майстор-готвачите. Маслото от макадамия притежава приятен и изискан вкус – то е едно от най-вкусните масла за овкусяване на салати, сосове, тестени изделия, задушени и печени ястия. Идеално е за морски дарове, риба и зеленчуци. Използва се за печене, пържене на месо и птици. За придаване на приятен вкус на готовите ястия, трябва да се добавят само няколко капки от това екзотично масло, да се напръска или да се намаже готовото ястие. Маслото от макадамия има много висока точка на димене (400-450 градуса) и затова прекрасно подхожда за пържене, като съхранява своя аромат и вкус при много високи температури. Подобрява вкуса и аромата на домашно приготвените ястия.

Маслото от макадамия може да се добавя към всяко ястие, като това ще ги направи не само вкусни и интересни, но и много по-полезни. Готовата храна, с масло от макадамия, в допълнение към отличния вкус е също така много полезна, защото тя не причинява затлъстяване и запушване на кръвоносните съдове и даже помага за отслабване. С употребата на нерафинирано масло от макадамия, ние почистваме своя организъм, подобряваме състоянието на вътрешните органи и променяме своя външен вид.

 

При по-дълго съхранение е допустима минимална естествена утайка.

 

 

Състав и полезни свойства на маслото от макадамия.

Маслото от макадамия е естествена съкровищница на ценни витамини и аминокиселини. То съдържа множество хранителни вещества и има уникален витамино-минерален състав: витамини (Е, А, F, B1, B2, B6, ниацин, фолиева киселина, РР), високо съдържание на селен, калий, цинк, мед, фосфор, калций, натрий и др., микроелементи, полиненаситени и мононенаситени мастни киселини.

Витамин Е - Това е мощен естествен антиоксидант. То помага за защита на имунната система от вреди, причинени от стареене на организма, има положителен ефект върху образуването на полови хормони, потиска развитието на атеросклероза, предотвратява развитието на кръвни съсиреци и склеротични плаки, помага за извеждането от организма на свободните радикали, които предизвикват развитието на онкологични заболявания. Липсата на витамин Е води до намаляване на имунитета.

Витамин Fтова е комплекс от полиненаситени мастни киселини. Той предотвратява отлагането на холестерол в артериите, обезпечава здравето на кожата и косата, влияе на дейността на жлезите с вътрешна секреция. Помага за изгарянето на ненаситените мазнини, което води до понижаване на теглото.

Витамин А – това е витамина на растежа, който осигурява нормалното развитие на организма. Той има положителен ефект за зрението, имунната система, работата на белите дробове и е едно от средствата за предотвратяване и лечение на ракови заболявания.

Витамин В – витамините от група В – изключително полезни за здравето. Витамините от група В разграждат въглехидратите и глюкозата, осигурявайки по този начин необходимата жизнена енергия. Също така, те разграждат протеините и мазнините и допринасят за правилното функциониране на централната нервна система и стимулират стомашно-чревния тракт. Витамините от група В са важни за състоянието на кожата, косата, очите и устната кухина, подобряват мускулния тонус, повишават функцията на имунната и нервните системи.

Витамин РР (никотинова киселина) – всъщност тя е най-ефективното средство за нормализиране на съдържанието на „лошия“ холестерол в кръвта. Този витамин е от съществено значение за получаване на енергия на организма, подобрява здравето на сърцето и оптимизира кръвообращението, участва в повече от 50 реакции, при които захарта и мазнините се превръщат в енергия. Витамин РР е необходим за обмена на аминокиселините и участва в превръщането на мастните вещества във вещества, управляващи метаболитните пътища в нашия организъм. Той регулира окислително-възстановителните процеси в организма, стимулира нормалния растеж на тъканите, благоприятно влияе на мастния обмен. Благодарение на витамин РР, човешкият организъм е защитен от сърдечно-съдови заболявания, тромбози, хипертония и диабет. Без витамин РР е невъзможно нормалното функциониране на нервната система, стомаха и храносмилателния тракт, черния дроб и панкреаса. Без участието на витамин РР не се синтезират в организма естрогени, прогестерон, тестостерон, инсулин, кортизон, тироксин – хормони, които са необходими за работата на органите и системите на организма.

Селен – изпълнява следните функции в организма:

 • той подобрява имунната система на организма (стимулира образуването на макрофаги, стимулира производството на интерферон, участва в образуването на еритроцити);
 • той е силен антиоксидант (предпазва от развитието на онкологични заболявания и стареенето на организма);
 • неутрализира и премахва вредните вещества от организма, активизира
  витамин Е;
 • понижава риска от развитие на сърдечно-съдови заболявания (предотвратява мускулна дистрофия на сърцето, неутрализира токсините, стимулира синтеза на хемоглобин, участва в синтеза на еритроцитите);
 • явява се силен антитуморен фактор (предотвратява и спира развитието на злокачествени тумори);
 • стимулира репродуктивната система на човека;
 • стимулира обменните процеси в организма;
 • укрепва нервната система;
 • нормализира работата на ендокринната система;
 • намалява остротата на възпалителните процеси;
 • има благоприятен ефект върху кожата, косата и ноктите.

 

Благодарение на високото съдържание на палмитолеинова киселина, маслото от макадамия е растителна алтернатива на мазнина от норка. Това благородно масло, по своя състав и свойства, е близко към маслата, които се получават само от морски млекопитаещи (спермацет). Палмитолеиновата киселина практически не се среща в други растения, но се съдържа в човешката кожа. С възрастта, съдържанието ѝ постепенно намалява и благодарение на нея, маслото от макадамия удължава младостта на кожата.

 

 

Маслото от макадамия в борба с болестите.

 

Лечебно – профилактични свойства:

 • Маслото от макадамия притежава силни антиоксидантни свойства, което позволява ефективното му използване при профилактика и лечение на онкологични заболявания, а също така и за борба с преждевременното стареене;
 • Благодарение на своите свойства, маслото от макадамия помага за регулиране на метаболизма в организма и следователно допринася за отслабване;
 • Уникалната способност за възстановяване на метаболизма в човешкия организъм го е направила основен ингредиент на диетата на Хамптън, в основата на която лежи способността на това масло да регулира физиологическите и метаболитните процеси в организма, като по този начин не само укрепва здравето, но и довежда до естествено намаляване на теглото;
 • Маслото от макадамия се счита за едно от най-добрите средства за възстановяване на старееща кожа, тъй като допринася за нейното възстановяване, а също така прекрасно я омекотява, тонизира и овлажнява. За зряла кожа, която е прекратила отделянето на кожен себум, това масло е много полезно. Това масло се използва и за грижата за нежната детската кожа. Много е ефективно за тонизиращ масаж на тялото. При грижата за косата това масло помага да се отървете от пърхот, укрепва и възстановява структурата на косата. Маслото от макадамия притежава силен подмладяващ ефект. При използването му, кожата става нежна, мека, красива и хидратирана, а косата блестяща и еластична. Счита се за отлично средство при слънчеви изгаряния.
 • Маслото от макадамия спомага за отделянето на излишния холестерол. При неговата редовна употреба се понижава риска от развитие на сърдечно-съдови заболявания и образуването на ракови тумори. Това масло стимулира кръвообращението, използва се при лечение на разширени вени (варикоза), розацея и целулит, мигрена, артрит, заболявания на костите, болки в гърлото, ангина, главоболие, укрепва имунната система;
 • Маслото от макадамия е хипоалергенен продукт и следователно може да се използва както вътрешно, така и външно. То е най-полезното за косата масло;
 • Притежава уникалното свойство дълбоко да прониква в кожата. Мигновено се абсорбира и не оставя мазен блясък – отлично средство за грижа за кожата.

 

Полза от маслото от макадамия за здравето:

 • Извежда от организма излишния холестерол;
 • Предотвратява развитието на сърдечно-съдови заболявания;
 • Помага за намаляване на главоболието и мигрената;
 • Облекчава при заболявания на костите и ставите (остеопороза, артрит);
 • Използва се за лечение на хиповитаминоза;
 • Използва се за лечение на ангина;
 • Притежава силни антиоксидантни свойства и затова забавя развитието на тумори;
 • Полезно при заболявания на кръвоносните съдове;
 • Използва се за отстраняване на токсини от организма;
 • Нормализира обмена на веществата, регулира метаболизма на мазнините, премахва излишните килограми и помага за отслабване;
 • Намалява проявите на хипертония;
 • Укрепва имунитета;
 • Възстановява, нормализира и стимулира микроциркулацията на кръвта и притежава силен подмладяващ ефект;
 • Използва се за лечение на целулит, розацея, варикоза (разширени вени);
 • Използва се за лечение на алергии, кератоза, хиперпигментация;
 • Използва се за борба с преждевременното стареене, влиза в състава на подмладяващи кремове и скъпи бои за коса;
 • Притежава отлични регенериращи свойства. При неговото използване, кожата се възстановява много бързо. Това се отнася например при получаване на слънчеви изгаряния;
 • Помага да се намали явлението фотодерматит (слънчеви алергии);
 • Ефективно средство за грижата за зряла кожа на лицето, шията и деколтето;
 • Притежава противовъзпалителни свойства;
 • Помага за ефективната борба с умората.

 

 

Маслото от макадамия в козметиката.

 

Козметични свойства на маслото от макадамия:

Маслото от макадамия се нарича благородно масло, то мигновено се абсорбира, премахва раздразненията, лющенето и възстановява мекотата и нежността на кожата.

То е удивително и както го наричат, „вълшебно“ масло, което заздравява рани и лекува изгаряния, възвръща младостта и красотата на кожата. Козметиката с масло от макадамия, като правило, е много скъпа.

Благодарение на високото съдържание на палмитинова киселина, ефективно способства възстановяването на кожната повърхност, особено при старееща кожа. Вътре в кожата, маслото действа като антиоксидант, предотвратяващ разрушението на клетъчните мембрани. Заради това че маслото от макадамия много бързо се абсорбира в кожата, го наричат „бързо-изчезващо“ масло. То е едно от най-добрите средства за старееща кожа – възстановява я, тонизира, омекотява и овлажнява кожата. Трябва да се използва за суха, дехидратирана кожа, както и за изгаряния. За целия период, откакто е започнало използването на масло от макадамия, не е бил регистриран нито един случай на непоносимост или на нежелани ефекти от употребата на това масло.

Маслото от макадамия е уникално средство и за грижата за косата. То добре се разнася върху повърхността на косите и ги съживява. При това се изравняват структурните различия между кореновата част и върховете на косата. Косата придобива здравословен и оригинален вид.

Маслото от макадамия предпазва от появата на бръчки. Кожата става равна и гладка, а косите силни, блестящи и губят своята чупливост.

Маслото от макадамия е устойчиво на гранясване и затова идеално подхожда за производството на козметични продукти и кремове, а също така се използва и самостоятелно, тъй като има висока скорост на поглъщане от кожните клетки. Използва се в производството на балсами и гланц за устни, както и за продукти за грижата за детето, тъй като маслото има много ниско ниво на алергичност.

Поради високата концентрация на палмитолеинова киселина, това масло има подмладяващ ефект. Тази киселина по естествен начин присъства в клетките на нашата кожа, когато сме млади, но с възрастта нейното съдържание постепенно намалява, а маслото от макадамия удължава младостта на кожата. Това уникално природно средство може да се използва за всякакъв тип кожа – от децата до възрастните. То не запушва порите, като някои други масла, и следователно е безопасно за проблемна кожа.

Ако ви харесва алтернативната природна грижа за лицето, използвайте масло от макадамия вместо скъпи козметични средства, които много често съдържат множество вредни, химически добавки. Това е много важно за хора, склонни към алергии.

При възникване на различни козметични проблеми, маслото от макадамия се явява така наречената „ бърза помощ“, тъй като то бързо се абсорбира и с лекота премахва раздразнението, възстановява нежността и мекотата на кожата.

По своето действие прилича на маслото от норка – отлично се абсорбира като обогатява кожата с ценни вещества, активно я овлажнява и подхранва.

Благодарение на своите уникални свойства и текстура, маслото от макадамия отлично подхожда за ежедневна грижа за нежна и тънка кожа в зоната около очите.

Маслото от макадамия – идеален крем за всички типове кожа.

Това е изключително антиалергенно козметично средство. То няма противопоказания. Към това масло с внимание трябва да се отнасят само хората с индивидуална непоносимост към орехите от макадамия.

Козметични показания – подхранва, овлажнява и омекотява кожата, което я прави здрава и красива.

 • Грижа за суха и старееща кожа, кожа на лицето, шията и деколтето;
 • Има благоприятен ефект върху състоянието на зрялата кожа, която е прекратила образуването на себум;
 • Отстранява явлението фотодерматит (слънчеви алергии);
 • При слънчеви изгаряния, използва се като болкоуспокояващо средство от почервеняване;
 • При използване като плажно масло – получава се наситен, равен и много красив бронзов тен;
 • Има антиоксидантно и подмладяващо действие;
 • Благоприятно въздейства на кожата, особено в студено време, когато кожата е подложена на постоянни температурни изменения;
 • Проявява се като енергетическо масло, което стимулира микроциркулацията на кръвта;
 • Ефективно е като антицелулитно козметично средство, премахва стрии и прави кожата по-стегната и еластична;
 • Използва се за всички видове масажи, тъй като напълно се абсорбира и отлично се усвоява от епидермиса;
 • Ефективно се използва за изтощени сухи коси;
 • Прекрасно подхожда за грижата при чупливи и сухи коси, особено след химическо къдрене, използването на маша за къдрене и след боядисване;
 • При чуплива и слаба коса, добавя блясък и здрав вид, ускорява растежа на косата;
 • Помага за премахване на пърхота;
 • Подходящо е за всякакъв вид кожа, в това число и за детска такава, изглажда бръчките и предотвратява появата на нови;
 • Способства за много бързото заздравяване на рани и белези;
 • Използва се за укрепване на ноктите;
 • Ефективно средство за терапевтични вани.

 

Маслото от макадамия е хипоалергенен продукт и следователно може да се използва както вътрешно, така и външно. Това е най-полезното масло за коса.

 

Грижа за косата.

За ежедневна защита на косата, маслото е нужно да се нанесе с гребен в чист вид или с добавка на етерични масла (5 капки на 10 мл) и косата да се сресва 2-3 пъти на ден.

Например, когато отивате на плаж или на басейн, трябва да се нанесе малко масло върху дървен гребен и много добре да се разчеше косата. По този начин ще я защитите от негативното въздействие на агресивната среда (хлор, вятър, сол и др).

При редовната употреба на маслото от макадамия, изчезва сухотата и чупливостта на косата, прекратява се косопада, забавя се появата на посивяване.

Благодарение на добрата течливост, маслото от макадамия покрива изцяло косата и равномерно се разпределя по кожата на главата, като подхранва и укрепва косата и ѝ придава блясък. Особено е очевиден този ефект при суха и чуплива коса, а също така при коса след много боядисвания. Това масло изравнява структурата на косата, прави я здрава и силна по цялата дължина.

 

Маслото от макадамия е ефективно масажно, енергетично масло, което помага да се моделира фигурата. То силно стимулира кръвообращението, ефективно е като антицелулитно козметично средство, премахва стриите, прави кожата стегната и еластична. Подходящо е за всички видове масажи, тъй като се усвоява и абсорбира напълно от епидермиса.

За почистване кожата на лицето.

Трябва да се нанесат няколко капки от маслото с тампон, който е леко навлажнен с топла вода и изцеден, и с него внимателно да се разтрие лицето.

 

Вътрешно използване в качеството му на източник на мастни киселини: по 1 с.л. на ден.

 

Маска за коса : Нанася се масло от макадамия на косата и кожата на главата, като се прави и масаж. Върху главата се поставя полиетиленова шапка и се завива с хавлиена кърпа като се оставя за цяла нощ. На сутринта измийте маската от косата.

 

За да се компенсира липсата на влага в кожата на главата през летния период: няколко капки масло се нанасят на върховете на пръстите и нежно се масажира кожата в продължение на 3-5 минути. След това внимателно срешете косата по цялата дължина.

 

Маска за придаване на копринен вид и блясък на косата: 2 с.л. масло се смесват със сок от ¼ лимон, сместа се подгрява на водна баня и в топъл вид се нанася от корените до края на косата, половин час преди измиване.

 

Подхранваща процедура: маслото се разпределя по цялата дължина на косата, поставя се шапка, върху която се поставя хавлиена кърпа и се оставя за цяла нощ. Сутринта се измива с вода, в която е добавен лимонен сок или ябълков оцет в съотношение 1:1.

 

Маслото от макадамия е растително масло, затова може да се използва както в чист неразреден вид, така и в смесен с други масла. То може да се използва като нощен или дневен крем. То може да замени почистващото козметично мляко за почистването на кожата. Също така, за да се увеличи ефективността на козметичните средства може да се добавя в кремове и лосиони, като в частта от крема който ще бъде използван се добавят 5-6 капки масло от макадамия.

Оценете
(0 гласа)

Свързани статии (по етикет)

Тиквеното масло е превъзходен диетичен продукт. Маслото от тиквени семки съдържа в себе си неизчерпаем запас от жизнена енергия за…
Фъстъченото масло широко се използва в азиатската кухня и в кухнята на САЩ.
Това масло няма рязък аромат и придава приятен чеснов привкус и пикантен аромат
Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Ако имате нужда от помощ

*

Свържете се с Нас и Нашият екип от професионалисти, ще Ви съдейства максимално

 

Въпроси? Позвънете!

България гр. Правец
бул. Трети март 45
Tel: +359 7133 2212
Tel: +359 877 430 660

 

Открийте ни!

Намерете най-близкият магазин до Вас, който предлага нашите Нерафинирани натурални масла.
Потърсете на картата тук

 

Заявка на продукти!

Свържете се с нашите дистрибутори, на посочените телефони, за да Ви съдействаме максимално бързо.