ОРЕХОВО МАСЛО студено пресовано (ОРЕХОВО олио) Агроселпром - 350 мл

EXTRA VIRGIN

Нерафинирано и недезодорирано.

Необработено (нерафинирано) масло, получено чрез еднократно студено пресоване на орехови ядки.

Това великолепно и високо хранително масло е изготвено по най-нова витаминосъхраняваща технология от орехови ядки.

Отличено на конкурс през 2011 г. за качествена продукция на „100 най-добри продукта“ на Украйна.

При производството на масло от орехови ядки по метода на студеното пресоване не се прилага обработка на същото с основи и метод на екстракция, не се използва хексанова фракция, не се използват никакви химически добавки и оцветители. Неговите молекули се съхраняват „живи“ и естествени. Приготвеното по този способ масло притежава възможно най-ценните хранителни и лечебни свойства, в него се съхраняват всички необходими и полезни елементи и витамини, които много добре се усвояват от организма.

Приготвената с нерафинирани растителни масла храна, освен превъзходния вкус, също така е много полезна, тъй като не причинява затлъстявания.

Такава храна помага за намаляване на излишното тегло. При направата на избор за нерафинирани растителни масла ние очистваме своя организъм, подобряваме състоянието на вътрешните органи, изглеждаме и се чувстваме значително по-добре.

Нерафинираните растителни масла, при тяхната ежедневна употреба, не само лекуват но и предотвратяват появата на много заболявания, причинени от нездравословната градска екология: склероза, затлъстяване, гастрит, импотенция и т.н. Затова вместо да приемаме скъпи лекарствени препарати с химически произход, които се продават в аптеките, или да използваме широко рекламираните, но неизвестно от какво приготвени биологически-активни добавки, по-добре да преминем на натурални нерафинирани растителни масла, произведени по метода на студеното пресоване, които носят в себе си лечебната сила на растенията.

Неслучайно най-популярното средство в народната медицина се явяват именно нерафинираните масла. А народната медицина, отличавайки се от официалната, затова е и добра, защото използва в своя арсенал изключително природни средства, които нямат противопоказания и странични ефекти.

Всички нерафинирани растителни масла, произведени по метода на студеното пресоване, притежават най-високи хранителни лечебни свойства, за разлика от рафинираните масла, които са получени по метода на екстракцията. При получаването на масло по метода на студеното пресоване се съхраняват максимум витамините, минералите и биологически-активните вещества, които определят разнообразните и уникални свойства на тези масла. За съжаление, в сегашно време основно се използват други способи за получаване на хранителни растителни масла – по метода на екстракцията. При този способ маслата имат много лошо качество, но при метода на екстракцията се получава по-голямо количество, за разлика от метода на студеното пресоване, и във връзка с това себестойността на екстракционното рафинирано масло всякога е по-ниска от нерафинираното. Поради това, за голямо съжаление, на рафтовете на супермаркетите много трудно се намират истински нерафинирани растителни масла получено по метода на студеното пресоване. В повечето случаи, това което виждаме на рафтовете са евтини екстракционни рафинирани растителни масла.

 

При по-дълго съхранение е допустима минимална естествена утайка.

 

 

Състав и полезни свойства на ореховото масло

В състава на ореховото масло влизат:

Полиненаситени мастни киселини /линолова и линоленова/, вит. Е, А, Р, С, каротеноиди, витамини от групата В, микро и макро елементи /цинк, йод, мед, калций, магнезий, желязо, фосфор, кобалт/, биологически активни вещества.

В ореховото масло се съдържа рекордно количество витамин Е.

Полиненаситените мастни киселини ОМЕГА-3 и ОМЕГА-6, които се съдържат в ореховото масло, повишават съпротивителните сили на организма срещу инфекциозните заболявания, благоприятстват извеждането от организма на излишния холестерин, очистват кръвоносните съдове, разреждат кръвта и вследствие на това предотвратяват образуването на кръвни съсиреци, които от своя страна причиняват инсулти.

 • Ореховото масло е необходимо за хората на преклонна възраст, особено страдащите от хипертония, атеросклероза, исхемична болест на сърцето и диабет.
 • Ореховото масло с успех се прилага при хроничен хепатит, при повишена киселинност на жлъчния сок, в качеството си на противоглистно средство, при хиперфункция на щитовидната жлеза. Ореховото масло защитава организма от действието на канцерогенните вещества, повишава съпротивителните сили на организма от радиационно облъчване, извежда от организма радионуклеидите, има противораково действие.
 • От стари времена ореховото масло се използвало за лечение на туберкулоза. Притежава противовъзпалителни свойства, с успех се прилага при лечение на възпалителни заболявания на кожата, способства за заздравяване на раните, пукнатини по кожата и дълго незаздравяващи язви.
 • То е ефективно при лечение на псориазис, екземи, фурункулоза, варикозно разширение на вените. В козметиката ореховото масло се използва за омекотяване на сухата кожа, а също така в средство подобряващо кожния загар.
 • Има ефективно действие при използването за лечебен масаж.
 • Ореховото масло съдържа растителния фермент – ентимириаза, който усилва кръвообращението в областта на половите органи и стимулира сперматогенезата.
 • Ореховото масло е прекрасно средство за отслабване и подмладяване на организма.
 • Ненаситените мастни киселини, които влизат в състава на ореховото масло, не се синтезират в организма и не могат да бъдат заменени от мастните киселини, които влизат в състава на мазнините от животински произход. Ореховото масло съдържа фосфолипиди, които понижават съдържанието на холестерина в кръвта, а също ситостерин, който препятства усвояването на холестерина в стомашно-чревния тракт.
 • Ореховото масло повишава показателите на клетъчния имунитет, понижава концентрацията на циркулиращите имунни комплекси, повишава резистентността на организма към остри респираторни заболявания. Мастно-разтворимите витамини /А, Е и каротеноидите/, които влизат в състава на ореховото масло, неутрализират действието на радионуклеидите и забавят процесите, протичащи в организма под действието на проникващата радиация. Тъй като се явяват активни антиоксиданти, витамините, които се намират в ореховото масло, забавят процесите на стареене в организма, стимулират кръвотворните процеси.
 • Значителен антиоксидантен ефект притежават витамина С и минералите цинк и мед. Укрепвайки стените на кръвоносните съдове, те препятстват мастната инфилтрация на черния дроб, което има немаловажно значение при лечение и профилактика при сърдечно-съдовите заболявания, болести на черния дроб, ендокринната система, в т.ч. и на захарния диабет.

Като се отчетат тези качества, ореховото масло стои на върха на всички растителни масла и се явява най-добро от всички тях.

 

 

Ореховото масло в борба с болестите

 • При заболявания на стомашно-чревния тракт. Съдържащия се в ореховото масло Бета-ситостерол понижава проникването на холестерина в червата и почиства техните стени. Редовния прием на това масло оздравява жлъчно-чревния тракт като цяло и лекува язвите. Препоръчва се използването на маслото при гастрит с повишена киселинност, тъй като то снижава киселинността на жлъчния сок. С успех се използва в комплексно лечение на холецистит, колит и язви. Орехово масло усилва отделянето на жлъчен сок, също така повишава еластичността на жлъчните съдове, укрепва и възстановява клетките на черния дроб. Препоръчва се при остри и хронични хепатити. Освен това притежава глистогонно действие.
 • При заболявания на сърдечно-съдовата и кръвоносната система. Ореховото масло нормализира действието на сърдечно-съдовата и кръвоносна система. Оказва благотворно действие на кръвоносните съдове като повишава тяхната еластичност. Понижава нивото на холестерина в кръвта. Нормализира артериалното налягане. Снижава риска от инсулт и инфаркт. Предотвратява развитието на атеросклероза и тромбофлебит. Ореховото масло е просто необходимо за хора, които страдат от хипертония, атеросклероза и исхемична болест на сърцето. Ефективно се използва и при лечение на варикозно разширение на вените. Освен това то стимулира кръвотворните процеси.
 • При заболявания на ендокринната система.

Ореховото масло оказва нормализиращо действие на щитовидната жлеза и се препоръчва при нейната хиперфункция. При редовно използване то понижава нивото на захарта в кръвта, за това се препоръчва при болни от захарен диабет.

 • При заболявания на нервната система и мозъка.

Съдържащите се комплекси от витамини в ореховото масло влияят на дейността на нервната система в цяло: увеличават умствената работоспособност, нормализират съня и понижават умората. А активните компоненти на това масло повишават еластичността на капилярите в главния мозък и подхранват неговите клетки.

 • При заболявания на отделително-половата система.

Способства за меко почистване на бъбреците. Препоръчва се при болки от камъни в бъбреците и пикочния мехур. Увеличава микроциркулацията на кръвта в половите органи и стимулира сперматогенезата при мъжете.

 • При онкологични заболявания:

Редовната употреба на ореховото масло понижава риска от ракови заболявания на простатната жлеза, дебелото черво, яйчниците и млечните жлези. Също така защитава клетките от вредното въздействие на свободните радикали. Повишава съпротивляемостта на организма към радиационното въздействие и рентгеновото облъчване. Извежда радионуклеидите и канцерогенните вещества от организма на човека.

 • При заболявания на дихателната система:

От древността се използва при лечение на заболявания на белия дроб – туберкулоза. Ореховото масло усилва имунната система като повишава устойчивостта на организма към респираторни заболявания. Особено е необходимо в есенно-зимния период като профилактично средство при простуда и грип.

 • При заболявания на зрителните органи:

При редовно използване на ореховото масло се подобрява зрението. Помага при отит.

 • При заболявания на опорно-двигателния апарат:

Ореховото масло служи като ефективно средство при профилактика на артрити и артрози. Компонентите на това масло поддържат структурата на ставните течности.

 • При кожни заболявания:

Ореховото масло успешно може да се използва при лечение на всякакви възпалителни заболявания на кожата. Повишава заздравяването на рани, пукнатини и изгаряния. Използва се при лечение на псориазис, екземи, фурункулоза.

Трябва да се отбележи, че ореховото масло се препоръчва на бременните жени тъй като неговите компоненти участват при формирането на нервните клетки на плода. В период на кърмене употребяването на това масло усилва лактацията и подобрява хранителните свойства на майчиното мляко.

Този уникален продукт е необходим и за децата, тъй като способства за пълноценното умствено, физическо и полово развитие на детето. Особено е необходимо за подрастващите, а също така за слабите и бавно-развиващите се деца.

Като високо хранителен и богат на витамини продукт, това масло е необходимо да се включва в храната на пациенти, които се възстановят след операции.

Ореховото масло се използва за отслабване, а също така и при лечение на затлъстяване. То отлично помага за изгарянето на мазнините в организма. Но трябва да се знае също така, че като всяко растително масло се явява високо-калориен продукт. Това масло нормализира обменните процеси в организма на човека и способства за неговото подмладяване.

 

Общи препоръки към използването на ореховото масло и мерки за безопасност.

Вътрешно приемане:

За възрастни: по 1 ч.л. два – три пъти на ден, 30 мин. преди ядене без да се пие вода.

За деца: От 1 до 3 г. – три-пет капки; от 3 до 6 г – пет-десет капки; от 6 до 10 г.- 1 кафена лъжица; от 10 до 14 г. – 1 ч.л.;

За еднократна употреба дневно: сутрин на гладно

При хипертония, атеросклероза и туберкулоза ореховото масло се препоръчва да се взима с мед.

Външно използване:

Намазват се поразените части на кожата.

 

Противопоказания при приемането на ореховото масло:

Ореховото масло е хипоалергенен продукт, но в случай на индивидуална непоносимост може да се откажете от него.

Не се препоръчва да се приема при отравяния, гадене, повръщания и висока температура. Не употребявайте това масло при обострен ерозивен гастрит, язва на стомаха и дванадесетопръстника, при понижена киселинност на жлъчния сок. Хората страдащи от тези заболявания преди използването на орехово масло трябва да се консултират с лекуващия лекар.

 

 

Използване на ореховото масло в козметиката

 

Грижа за кожата:

Ореховото масло оказва на кожата регенериращо, тонизиращо и подмладяващо действие. То съдържа множество витамини и микроелементи и затова отлично подхранва и овлажнява кожата. Препоръчва се при абсолютно всякакъв вид кожа. Използва се в състава на много средства за външно използване като кремове, маски, балсами и др.

Нанасянето на орехово масло върху кожата в чист вид я прави нежна и копринена, при това и много бързо се абсорбира от кожата. Особено се препоръчва де се използва при суха, чувствителна и склонна към раздразнение кожа. Ореховото масло притежава уникално успокоително свойство и охлажда възпалената кожа, а също така способства за заздравяването на рани, драскотини и пукнатини.

Ореховото масло прекрасно ще Ви помогне и при мазна кожа. То стяга порите и премахва възпаленията. В такава ситуация се използва маска от орехово масло с козметична глина и лимонено масло: Смесва се 1 с.л. орехово масло с три капки лимонено масло и зелена глина до консистенцията на гъста сметана. Нанася се върху кожата, държи се 20 -30 мин. след което се отмива с топла вода.

Като смесите орехово масло с бадемово, прасковено, кайсиево и маслинено масло в равни пропорции, получавате ефективна подхранваща, овлажняваща и подмладяваща маска за лице.

 

Противовъзпалителна маска за всякакъв вид кожа:

2 с.л. отвара от лайка, 3-5 капки орехово масло и безцветна къна се смесват до консистенция на гъста сметана, нанася се върху кожата, държи се 10 мин. и след това се измива с топла вода.

 

Козметична противовъзпалителна маска за лице:

Смесва се по 1 с.л. орехово, кедрово и облепихово масло. С получената смес се намазва ежедневно лицето за през нощта.

 

Нощен крем за суха и повяхнала кожа:

Със смес от равни порции орехово, кайсиево, прасковено, бадемово и маслиново олио се намазва кожата, вместо нощен крем.

 

За подхранващи, овлажняващи и подмладяващи маски за лицето:

Със смес от равни порции орехово, кайсиево, прасковено, бадемово и маслиново олио се намазва кожата и след 30-40 мин. се измива с топла вода или избърсва с влажна хартиена салфетка.

 

Нощен подхранващ крем:

С Ореховото масло може да се разреждат по гъстите растителни масла, като масло от зародиши на пшеница, масло от жожоба и масло от какао (една част от гъстото масло – 2-3 части от орехово масло). Получената смес също така може да се използва ежедневно в качество на нощен крем за лице или във вид на маска 3-40 мин.

 

При различни проблеми на кожата /кожни заболявания, възпаления, раздразнения, увреждане на кожната повърхност/.

Намазва се поразената кожа с орехово масло два – три пъти на ден.

 

Ореховото масло е полезно и за ноктите.

Използва се следния състав:

3 ч.л. орехово масло се смесват с 1 ч.л. лимонено масло. Ежедневно втривайте тази смес върху ноктите и кожичката около ноктите.

 

Грижа за косата:

Ореховото масло с успех се използва за укрепване на косата. Препоръчва се да се употребява вътрешно и с нанасяне на маска непосредствено на косата. За приготвяне на маската смесете разбито до пяна яйце,1 ч.л. мед и 2 с.л. орехово масло. Получената смес се втрива в кожата на главата, завийте главата с полиетиленова шапка и върху нея с гореща кърпа. Държи се 30 мин. Измийте след това с неутрален шампоан с топла вода.

 

За подсилване на растежа на косата:

В топло кисело мляко /30-40 градуса/ се размесват едно малко пакетче мая и се оставя да набъбне. В получената пяна се добавя разбит жълтък, 1 ч.л. синапено брашно и 2 с.л. орехово масло. Разбъркайте до еднородна смес. Нанесете сместа върху косата и втрийте в кожата на главата. Завийте главата с полиетиленова шапка и върху нея с гореща кърпа. Измийте главата след 30 мин. без използването на шампоан.

 

За подсилване и устойчивост на кожния загар:

Може да защитите организма и кожата си в частност като приемате вътрешно орехово масло. То може да се използва в качество на средство за тен, като се нанася върху кожата преди слънчеви процедури. Това масло е естествен активатор на загара и го прави значително по-устойчив.

 

За масаж при вирусни инфекции и отоци на ставите:

Смесете 3 с.л. орехово масло, 3 с.л. фъстъчено масло и 3 с.л. кедрово масло и с получената смес масажирайте болезнените участъци до пълно абсорбиране. Този масаж ще успокои и отстрани болката а също така ще подхрани кожата с полезни елементи, които се съдържат в тези масла.

 

Масаж при отоци и варикозни разширения на вените:

Смесете 1 с.л. орехово масло, 2-3 капки етерично масло от кипарис и розмарин. При варикозно разширение на вените и за профилактика тази смес може да се използва два пъти на ден с мек масаж. При този масаж се правят леки потупващи движения, с направление към поразения участък. Не трябва да се масажира дълбоко. Никога не масажирайте вените с открити рани и зоните в непосредствена близост от тях.

 

Борба с излишното тегло.

Ползвайте редовно Орехово масло в храната, а също така го употребявайте на гладно 30 мин. преди храна в количество 1 ч.л. /за възрастни/ три пъти на ден. Курсът за използване е неограничен и противопоказания няма.

Оценете
(4 гласа)

Свързани статии (по етикет)

Тиквеното масло е превъзходен диетичен продукт. Маслото от тиквени семки съдържа в себе си неизчерпаем запас от жизнена енергия за…
Фъстъченото масло широко се използва в азиатската кухня и в кухнята на САЩ.
Това масло няма рязък аромат и придава приятен чеснов привкус и пикантен аромат
Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Ако имате нужда от помощ

*

Свържете се с Нас и Нашият екип от професионалисти, ще Ви съдейства максимално

 

Въпроси? Позвънете!

България гр. Правец
бул. Трети март 45
Tel: +359 7133 2212
Tel: +359 877 430 660

 

Открийте ни!

Намерете най-близкият магазин до Вас, който предлага нашите Нерафинирани натурални масла.
Потърсете на картата тук

 

Заявка на продукти!

Свържете се с нашите дистрибутори, на посочените телефони, за да Ви съдействаме максимално бързо.