МАСЛО ОТ ЦАРЕВИЧНИ ЗАРОДИШИ студено пресовано (олио OT ЦАРЕВИЧНИ ЗАРОДИШИ) Агроселпром - 350 мл

EXTRA VIRGIN

Нерафинирано и недезодорирано.

Произведено по древна японска рецепта, по механичен способ, чрез метод на първо студено пресоване.

Това великолепно и високо хранително масло е изготвено по най-нова витаминосъхраняваща технология от царевичен зародиш.

Отличено на конкурс през 2010 г. за качествена продукция на „100 най-добри продукта“ на Украйна.

При производството на масло от царевични зародиши по метода на студеното пресоване не се прилага обработка на същото с основи и метод на екстракция, не се използва хексанова фракция, не се използват никакви химически добавки и оцветители. Неговите молекули се съхраняват „живи“ и естествени. Приготвеното по този способ масло притежава възможно най-ценните хранителни и лечебни свойства, в него се съхраняват всички необходими и полезни елементи и витамини, които много добре се усвояват от организма.

Приготвената с нерафинирани растителни масла храна, освен превъзходния вкус, също така е много полезна, тъй като не причинява затлъстявания. Такава храна помага за намаляване на излишното тегло.

При направата на избор за нерафинирани растителни масла ние очистваме своя организъм, подобряваме състоянието на вътрешните органи, изглеждаме и се чувстваме значително по-добре.

Нерафинираните растителни масла, при тяхната ежедневна употреба, не само лекуват но и предотвратяват появата на много заболявания, причинени от нездравословната градска екология: склероза, затлъстяване, гастрит, импотенция и т.н. Затова вместо да приемаме скъпи лекарствени препарати с химически произход, които се продават в аптеките, или да използваме широко рекламираните, но неизвестно от какво приготвени биологически-активни добавки, по-добре да преминем на натурални нерафинирани растителни масла, произведени по метода на студеното пресоване, които носят в себе си лечебната сила на растенията.

Неслучайно най-популярното средство в народната медицина се явяват именно нерафинираните масла. А народната медицина, отличавайки се от официалната, затова е и добра, защото използва в своя арсенал изключително природни средства, които нямат противопоказания и странични ефекти.

Всички нерафинирани растителни масла, произведени по метода на студеното пресоване, притежават най-високи хранителни лечебни свойства, за разлика от рафинираните масла, които са получени по метода на екстракцията. При получаването на масло по метода на студеното пресоване се съхраняват максимум витамините, минералите и биологически-активните вещества, които определят разнообразните и уникални свойства на тези масла. За съжаление, в сегашно време основно се използват други способи за получаване на хранителни растителни масла – по метода на екстракцията. При този способ маслата имат много лошо качество, но при метода на екстракцията се получава по-голямо количество, за разлика от метода на студеното пресоване, и във връзка с това себестойността на екстракционното рафинирано масло всякога е по-ниска от нерафинираното. Поради това, за голямо съжаление, на рафтовете на супермаркетите много трудно се намират истински нерафинирани растителни масла получено по метода на студеното пресоване. В повечето случаи, това което виждаме на рафтовете са евтини екстракционни рафинирани растителни масла.

 

При по-дълго съхранение е допустима минимална естествена утайка.

 

 

Състав и полезни свойства на маслото от царевични зародиши (царевично масло)

Студено-пресованото масло от царевични зародиши има кехлибарен цвят и лек приятен мирис и вкус на царевица. Основните фактори, които определят диетичните свойства на маслото от царевични зародиши, в резултат на които то идеално подхожда за детските храни, е високото съдържание в него на ненаситените мастни киселини /витамин F/, /витамин Е/, които се наричат още „витамините на младостта“ тъй като те са антиоксиданти. Маслото от царевични зародиши също така е изключително полезно от гледна точка на балансирането на неговия състав. Този баланс е създаден от самата природа. Освен витамините Е и F, това масло е богато и на витамин В1, В2, РР, провитамин А и витамина К3.

Полиненаситените мастни киселини ОМЕГА-3 и ОМЕГА-6, които се съдържат в маслото от царевични зародиши, повишават съпротивителните сили на организма срещу инфекциозните заболявания, благоприятстват извеждането от организма на излишния холестерин, очистват кръвоносните съдове, разреждат кръвта и вследствие на това предотвратяват образуването на кръвни съсиреци, които от своя страна причиняват инсулти.

 

Против стареене и в помощ на репродуктивните сили.

Редкия и ценен витамин Е е изключително необходим за човешкия организъм. По количеството на витамин Е, маслото от царевични зародиши почти два пъти превишава зехтина и традиционното слънчогледово масло. То е антиоксидантно, забавя процеса на стареене, предпазва клетките на организма от разрушение, забавя обмена на белтъчините, предпазва капилярите от спукване.

Второто название на витамина Е – е ТОКОФЕРОЛ. “ТОКОФЕРОЛ“ е латинско наименование и означава „ ДОПРИНАСЯЩ ЗА ПОТОМСТВО“.

Витамин Е е бил открит в 20-те години на XX век от учения Г. Евънс, който е установил основната му функция – поддържане на нормалното развитие на ембриона и тяхната способност за размножаване. ТОКОФЕРОЛА увеличава синтезирането от организма на половите хормони (за това е незаменим при лечение на „женските „ и нервните болести) и способства за повишението на потенцията, а при кърмещите майки - увеличава образуването на кърма. Също така токоферола защитава организма от външни токсични въздействия (неблагоприятна екологична обстановка, цигарен дим, изгорелите газове от автомобилите и др.), т.е. притежава антиканцерогенно свойство.

Витамин Е се отнася към мастноразтворимите витамини т.е. за неговото усвояване е необходима среда богата на масла. И тук на помощ идва маслото от царевични зародиши, в което органично се съчетават и необходимите на човека масла, и жизнено важния витамин Е.

100 г масло от царевични зародиши съдържа: витамин Е – 115 мл, витамин F – 51.2 мл

 

Против атеросклероза и не само …….

Маслото от царевични зародиши сред другите растителни масла заема едно от първите места по съдържание на полезните ненаситени мастни киселини – линолова и линоленова. По тяхното съдържание превъзхожда слънчогледовото и памуковото масло. С присъствието в маслото от царевични зародиши на холин-фосфатид-лецитин то предпазва възможността за отлагания по стените на кръвоносните съдове на холестерол, позволява неговото използване в борбата с такива тежки недъзи като атеросклерозата.

Тази истина е била потвърдена в процес на дълги научни изследвания над животните и човека. За профилактика и лечение на атеросклерозата се препоръчва да се приема масло от царевични зародиши по 25 мл три пъти на ден по време на ядене. Паралелно с това при приемането на маслото от царевични зародиши се понижава не само нивото на холестерина в кръвта, но се увеличава и общото самочувствие, настроение и добър сън. Маслото от царевични зародиши има изразено жлъчегонно действие. То повишава тонуса на жлъчката, усилва пулсирането на нейните стени и регулира отделителната и функция. В народната медицина маслото от царевични зародиши се използва при изгаряния, напуквания на устните и на повърхността на кожата, а също така и при алергичен ринит: при астма, мигрени, лющене на кожата, при грануломи на клепачите, подхранване на косата и възстановяване на нейния блясък и при това предпазва от пърхот.

Маслото от царевични зародиши може ефективно да се използва в съчетание с редовното миене на косата – затопленото масло се втрива в кожата, след това главата се загъва с кърпа, която предварително е потопена в гореща вода и след това изцедена. След това косата се измива с неутрален сапун и в резултат косата възстановява блясъка си.

 

 

Маслото от царевични зародиши в борба с болестите.

 

  • Маслото от царевични зародиши помага за отстраняване на ферментационните процеси в червата;
  • Намалява нивото на холестерола в кръвта;
  • Отпуска гладката мускулатура на жлъчката;
  • Стимулира секрецията на жлъчният секрет и намалява неговия вискозитет;
  • Има спазмолитично и противовъзпалително действие;
  • Има стимулиращо, омекотяващо и питателно действие;
  • Повишава работата на мозъка и на мускулите – полезно е за всякакъв тип кожа със своето регенериращо свойство.

 

Начин на приемане:

При атеросклероза и за нормализиране на артериалното налягане:

Приемайте по една супена лъжица три пъти на ден преди ядене. Продължителност на лечението 2-3 седмици. След месец курса на лечение трябва да се повтори.

 

При астма, сърдечни оттоци, мигрени и кожни заболявания:

Приемайте по една супена лъжица масло сутрин и вечер преди ядене. Курс на лечебното хранене – 1 месец.

 

При витилиго:

Намажете белите петна на кожата с крем, приготвен по следния начин: масло от царевични зародиши една част, слънчогледово масло – една част и зехтин – три части. Залейте тази смес със смлени цветове – една част и листа – една част от билката жълт кантарион. Разбъркайте добре и оставете на тъмно и прохладно място в течение на един месец. След това прецедете и използвайте крема.

 

При мастопатии:

Масло от царевични зародиши, сок от алое, сок от черна ряпа и 70%-ен спирт взети в равни количества. Разбъркайте добре и дръжте на тъмно място в течение на една седмица. Приема се по една супена лъжица три пъти на ден половин час преди ядене. Преди употреба – разбъркайте.

 

При фрактури и натъртвания:

Намазвайте болните места със смес от 50 мл масло от царевични зародиши, 20 г смола от смърч, каша от една глава лук и 15 г меден сулфат.

 

При холецистит, холангит и хипомоторна функция на жлъчката и жлъчно-каменна болест:

Приемайте по 1-2 с.л. масло сутрин на гладно, и след това полежете на дясната страна.

 

За укрепване на имунитета и след операционна рехабилитация:

Трябва да се приема по 1 с.л. три пъти на ден за възрастни и 1 ч.л. за децата.

 

За резорбация на ракови образувания:

Смесете равни части масло от царевични зародиши, сок от алое, сок от черна ряпа и 70%-ен спирт. Размесете и оставете на тъмно и прохладно място в течение на 7 дни. Приема се вътрешно по 1 с.л. три пъти на ден – 30 мин. преди ядене.

 

Противопоказания:

Маслото от царевични зародиши не трябва да се използва от хора с лош апетит и хора с повишено съсирване на кръвта.

 

 

Използване на масло от царевични зародиши в козметиката.

Маслото от царевични зародиши е полезно за всякакъв тип кожа като успокояващо средство, благодарение на подхранващите му свойства то се използва при възпалена и суха кожа - то я регенерира. Прилага се като с него се прави ефективен масаж. Маслото от царевични зародиши успешно се справя с проблемите при чувствителна и суха кожа. То отстранява лющенето на кожата, помага за бързата клетъчна регенерация, увеличава еластичността на кожата и има подмладяващо въздействие. Това масло много често се използва в производството на козметика за лица, благодарение на своите хипоалергенни и лечебни свойства.

 

Маска за суха кожа:

Намажете лицето с масло от царевични зародиши. След 5-10 мин. сложете на лицето си намокрена в гореща вода хавлиена кърпа. Задръжте кърпата на лицето си докато изстине. След това измийте лицето си с топла вода.

 

Маска за суха, чувствителна и обезводнена кожа на лицето с пигментни петна:

Отначало лицето се намазва с масло от царевични зародиши. След това 5 минутен горещ компрес с помощта на хавлиена кърпа /ако кожата е груба, то във водата за компреса се добавя 1 ч.л. сода на литър вода/. След компреса се нанася на кожата на лицето и деколтето каша от вътрешността на диня. Оставяте така 10- 15 минути и след това се измива с топла вода.

Курс - 10 процедури 2 пъти в седмицата.

 

Маска против бръчки:

За приготвянето на маската смесете яйчен жълтък, мед 1 ч.л. и масло от царевични зародиши 1 ч.л. Получената смес нанесете върху кожата на лицето и изчакайте в продължение на 20 минути. След това измийте маската с топла вода. Притежаващите чувствителна кожа им е много трудно да подберат подходящо средство за пилинг. В такава ситуация отлично ще ви помогне маслото от царевични зародиши. За това в равни пропорции внимателно смесете или грис или панировачни смлени сухари с които да се извърши пилинг. След използване на такъв пилинг и горе описаната маска кожата ще изглежда опъната и свежа.

 

Маска за суха кожа:

Намажете лицето с масло от царевични зародиши. След 5 минути поставете на лицето си хавлиена кърпа намокрена с гореща вода, задръжте я докато изстине и го измийте с топла вода.

 

Маска за възстановяване на блясъка и здрава коса:

Загрято масло от царевични зародиши щателно се втрива в кожата на главата и се поставя гумена плажна шапка. Увива се главата с хавлиена кърпа. След 30 мин. главата се измива. За възстановяване на нормалния цвят и качество на кожата и за укрепване на косата е полезно да се приема и вътрешно масло от царевични зародиши по 1 с.л. два – три пъти на ден.

 

За подхранване на кожата на ръцете и ноктите:

Препоръчва се да се прави маска от топло масло от царевични зародиши в продължителност на 30 мин, а също така и на цяла нощ в специални ръкавици. Също така един път седмично може да се намажат ръцете с масло от царевични зародиши в което са добавени 3 капки йод.

 

Солена процедура за ръце и крака:

Една чашка ситна морска сол, 10 капки етерично масло от лавандула, 1 супена лъжица масло от царевични зародиши, ½ ч. цветове от лавандула. Цветовете от лавандулата се смесват със солта, добавя се етеричното масло и добре се смесва. Когато сместа стане като влажен пясък добавете маслото от царевични зародиши и добре разбъркайте. Полученият продукт поставете в бурканче. Използва се 1 ч.л. за масаж и за почистване на люспите на кожата на ръцете и краката. Може да се използва и за лице, но трябва много нежно и внимателно да се масажира.

 

Масаж за тялото:

При нормална кожа - добавете на 1 с.л. масло от царевични зародиши по 1 -2 капки етерично масло от здравец, лимон, хвойна и розмарин за тонизиране на кожата, бергамот, жасмин, иланг-иланг, и лавандула за успокояване на кожата: Портокал, лавандула, лимон и роза за изглаждане.

Масло за почистване: към 15 мл масло от царевични зародиши като основа се добавя по една капка розово, портокалово, бергамотово и лимоново масло.

При суха кожа – тонизиращо – тамян, успокояващо – жасмин и лавандула, за изглаждане – здравец и лавандула. Масло за почистване: към 15 мл масло от царевични зародиши се добавят по една капка розово, жасминово и масло от горчив портокал.

При мазна кожа – тонизиращо етерично масло от здравец, лимон, хвойна, мента, розмарин. За успокояване: иланг-иланг, лавандула, пачули, чаено дърво. За изглаждане: лавандула, лимон. Масло за почистване: В 15 мл базово масло от царевични зародиши добавете 1 капка лимоново, масло от лавандула и масло от чаено дърво.

 

Масаж за устните:

Необходимо е да вземете мека четка за зъби и внимателно да масажирате горната и долна устна с масло от царевични зародиши. Нанесеното след такава процедура масло от царевични зародиши отлично ще извърши подмладяващ ефект на устните.

Оценете
(0 гласа)

Свързани статии (по етикет)

Тиквеното масло е превъзходен диетичен продукт. Маслото от тиквени семки съдържа в себе си неизчерпаем запас от жизнена енергия за…
Фъстъченото масло широко се използва в азиатската кухня и в кухнята на САЩ.
Това масло няма рязък аромат и придава приятен чеснов привкус и пикантен аромат
Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Ако имате нужда от помощ

*

Свържете се с Нас и Нашият екип от професионалисти, ще Ви съдейства максимално

 

Въпроси? Позвънете!

България гр. Правец
бул. Трети март 45
Tel: +359 7133 2212
Tel: +359 877 430 660

 

Открийте ни!

Намерете най-близкият магазин до Вас, който предлага нашите Нерафинирани натурални масла.
Потърсете на картата тук

 

Заявка на продукти!

Свържете се с нашите дистрибутори, на посочените телефони, за да Ви съдействаме максимално бързо.