Синапено масло студено пресовано (Синапено олио) Агроселпром - 350 мл

EXTRA VIRGIN

Нерафинирано и недезодорирано.

Необработено (нерафинирано) масло, получено чрез еднократно студено пресоване на синапени семена.

Това изумително диетично растително масло е произведено по най-нова витаминосъхраняваща технология от синапени семена.

Отличено на конкурс през 2011 г. за качествена продукция на „100 най-добри продукта“ на Украйна.

В производството на Синапеното масло на "Агроселпром" не е използван хексан, не са добавяни никакви химически добавки и оцветители. Продуктът е произведен чрез специфична технология, която съхранява молекулите на синапеното семе "живи" и естествени. Синапеното масло на "Агроселпром" е съхранило всички полезни елементи и витамини, което отличава продукта с изключителни лечебни свойства, в него се съхраняват всички необходими и полезни елементи и витамини, които много добре се усвояват от организма.

Приготвената с нерафинирани растителни масла храна, освен превъзходния вкус, също така е много полезна, тъй като не причинява затлъстявания. Такава храна помага за намаляване на излишното тегло.

 

При направата на избор за нерафинирани растителни масла ние очистваме своя организъм, подобряваме състоянието на вътрешните органи, изглеждаме и се чувстваме значително по-добре.

Нерафинираните растителни масла, при тяхната ежедневна употреба, не само лекуват но и предотвратяват появата на много заболявания, причинени от нездравословната градска екология: склероза, затлъстяване, гастрит, импотенция и т.н. Затова вместо да приемаме скъпи лекарствени препарати с химически произход, които се продават в аптеките, или да използваме широко рекламираните, но неизвестно от какво приготвени биологически-активни добавки, по-добре да преминем на натурални нерафинирани растителни масла, произведени по метода на студеното пресоване, които носят в себе си лечебната сила на растенията.

Неслучайно най-популярното средство в народната медицина се явяват именно нерафинираните масла. А народната медицина, отличавайки се от официалната, затова е и добра, защото използва в своя арсенал изключително природни средства, които нямат противопоказания и странични ефекти.

Всички нерафинирани растителни масла, произведени по метода на студеното пресоване, притежават най-високи хранителни лечебни свойства, за разлика от рафинираните масла, които са получени по метода на екстракцията. При получаването на масло по метода на студеното пресоване се съхраняват максимум витамините, минералите и биологически-активните вещества, които определят разнообразните и уникални свойства на тези масла. За съжаление, в сегашно време основно се използват други способи за получаване на хранителни растителни масла – по метода на екстракцията. При този способ маслата имат много лошо качество, но при метода на екстракцията се получава по-голямо количество, за разлика от метода на студеното пресоване, и във връзка с това себестойността на екстракционното рафинирано масло всякога е по-ниска от нерафинираното. Поради това, за голямо съжаление, на рафтовете на супермаркетите много трудно се намират истински нерафинирани растителни масла получено по метода на студеното пресоване. В повечето случаи, това което виждаме на рафтовете са евтини екстракционни рафинирани растителни масла.

Преди много години маслото от синап се е консумирало в двора на Николай ІІ и се е наричало императорски деликатес.

Синапеното масло притежава специфичен аромат, пикантен вкус и има прекрасни гастрономически свойства. Идеално подхожда за приготвяне на зелени салати, варени картофи и пюрета, като подчертава природния вкус на продуктите. Салатите с такова овкусяване остават пресни, тъй като синапеното масло се явява природен антисептик. При печене на тестени закуски със синапено масло всички закуски стават със златист оттенък и приятен аромат. Използва се при домашно консервиране и за задушаване на зеленчуци. Палачинки, риба, месо и картофи, пържени в синапено масло, придобиват приятен и неповторим вкус. Синапеното масло повишава апетита и стимулира процеса на храносмилането.

Сред растителните масла, синапеното масло се отличава със способността си да съхранява своите достойнства дълго време, устойчивост на окисление и гранясване. Може да се смесва с други растителни масла. Препоръчва се да се използва при домашно консервиране за отлично запазване на консервираните продукти. Затова при приготвянето на разнообразни консерви за зимата е най-добре да се използва именно синапено масло, тъй като то се явява великолепен антисептик и запазва храните 4 пъти по-дълго от слънчогледовото. Получено при студеното пресоване, то може да се съхранява повече от 2 години без да промени своите ключови качества.

Синапеното масло е не само високохранителен продукт, но е и прекрасно средство с широк спектър на терапевтично действие.

 

При по-дълго съхранение е допустима минимална естествена утайка.

 

 

Състав и полезни свойства на синапеното масло.

Календар на „Семейния лекар“

При приема на само 1/3 ч.л. смлени синапени семена сутрин на празен стомах ще се избавите от лошо храносмилане, от запек и чревни заболявания. Синапеното семе лекува неврози, неврит, прекомерна възбуденост, безсъние, помага при хипертония, горещи вълни по време на менопауза и всякакви настинки. Същите лечебни свойства има и синапеното масло, дори и повече.“

Маслото получено от семената на синап е едно от най-полезните масла. То е добро антисептично средство и съдържа голямо количество от витамини: A, B6, D, E, К, P, PP. Маслото от синап подобрява имунитета, укрепва сърцето и пази от атеросклероза.

Освен богато на много витамини, синапеното масло съдържа магнезий, сяра, натрий, калий, калций. Комбинацията на тези съставки значително подобрява функциите на черния дроб и жлъчния мехур. Синапеното масло съдържа също и гликозиди, токофероли, фосфолипиди и синигрин. Този "букет" от полезни елементи не само подобрява обмяната на веществата, но и забавя процесите на стареене и помага за смъкването на нежелани килограми.

Маслото от синап съдържа бета-ситостерол чиито свойства увеличават количеството на левкоцитите, еритроцитите и хемоглобина в кръвта. Синапеното масло е богато на природни антибиотици, поради което има бактерицидно и противоглистно действие. Маслото от синап успешно се използва в борбата със стомашно-чревни, сърдечно-съдови и простудни заболявания.

Маслото от синап съдържа абсолютно всички мастноразтворими витамини:

 • Витамин A - насърчава растежа на организма и укрепва имунната система;
 • Витамин K и P - подобрява здравината и еластичността на капилярите;
 • Витамин B6 - играе важна роля в метаболитните процеси и синтеза на аминокиселини;
 • Витамин PP - подобрява усвояването на въглехидратите, участва в тъканното дишане и има съдоразширяващо действие;
 • Каротин - действа прекрасно на общото здравословно състояние на организма;
 • Витамин D и E - синапеното масло съдържа около 1.5 пъти повече витамин D от слънчогледовото масло и над 4 пъти повече витамин E (витаминът на младостта). Двата витамина подпомагат метаболитните процеси в организма и предпазват от кислороден глад. Витамин E спомага за понижаване на лошия холестерол и играе незаменима роля във всички репродуктивни процеси.

Маслото от синап успешно се използва за повишаване на имунитета, стимулира цялостното развитие на организма, спомага за кърменето при кърмещи майки. Синапеното масло повишава устойчивостта на организма към инфекции, има антисептични и бактерицидни свойства. Маслото се препоръчва за масаж, особено за хора с наднормено тегло и затлъстяване.

Рецептите за използване на синапеното масло за профилактични и лечебни цели не са сложни – изпийте 1 ч.л. синапено масло преди ядене и ще се избавите от гореизброените болести за период от 1 седмица. Ефектът на лечение ще се усили, ако в този период се храните с ястия, приготвени със синапено масло.

 

 

 Синапеното масло в борба с болестите.

При употреба синапеното масло помага:

 • при стомашно-чревни заболявания;
 • при сърдечно-съдови заболявания - подобрява работата на сърдечно-съдовата система, понижава вискозитета на кръвта, увеличава еластичността на кръвоносните съдове;
 • при нарушения в липидния обмен, подобрява функциите на храносмилателната система;
 • за поддържане нормалното хормонално равновесие в организма, подобрява възпроизводителната и ендокринната система;
 • за поддържане на нивата на фосфор и калций в организма;
 • при атеросклероза;
 • за неутрализиране отрицателното въздействие, причинено от токсини, соли на тежки метали и радионуклиди;
 • при невротични заболявания: неврози, неврити, прекомерна възбудимост, безсъние;
 • при високо кръвно налягане (хипертония);
 • при настинки;
 • при външни и вътрешни изгаряния;
 • има благоприятен ефект върху органите на зрението;
 • за подобряване функцията на епитела на кожата и лигавицата.

 

Противопоказания за използване на синапено масло.

Противопоказанията при употребата на синапеното масло са малко, но не трябва да се пренебрегват. Препоръчва се да ги прочетете преди консумация. А те са:

 • индивидуална непоносимост към продукта;
 • хора, склонни към заболявания на миокарда, преди начало на лечение и профилактичен курс на лечение със синапено масло, е необходимо да се консултират с лекар кардиолог;
 • с голямо внимание трябва да се приема при гастрити с повишена киселинност, ентероколити, язва на стомаха и на дванадесетопръстника;
 • външното използване на синапеното масло може да предизвика алергични реакции при хора с чувствителна кожа.

 

 

Използване на синапеното масло в козметиката.

Благодарение на своите противогъбични, бактерицидни, противовирусни и ранозаздравяващи свойства, синапеното масло е ефективно за лечение на:

 •  акне;
 •  себорея;
 •  атопичен дерматит;
 •  лишеи;
 •  алергични и гнойни поражения на кожата;
 •  екзема;
 •  псориазис;
 •  херпес;
 •  микози.

 

Синапеното масло често се използва в козметиката като средство за грижа за кожата на лицето и тялото. При нанасянето върху кожата, то бързо и дълбоко се абсорбира, като по този начин допринася за активното подхранване, омекотяване, почистване, хидратиране на кожата и не на последно място перфектно предпазва кожата от преждевременно стареене и появата на бръчки.

Освен това е известно, използването на синапеното масло в домашната козметика като укрепващо и оздравяващо средство за косите. Редовното външно използване на маслото с нанасяне върху косата и втриване в кожата на главата помага за предотвратяване на преждевременното побеляване и косопад.

Също така нерядко се използва като масажно масло, благодарение на своите свойства за премахване на раздразнения и загряващи свойства.

 

За подобряване растежа на косата и премахване на пърхота се използва следното средство:

50 г сушени корени от коприва (1 част) се заливат със синапено масло (2 части), след това се поставят на водна баня за 20-30 минути. Сместа отстоява 2 седмици, след което корените се изцеждат, отварата се филтрира и се втрива в кожата на главата 2-3 пъти седмично.

Синапеното масло външно се използва и за лечение на рани и изгаряния. Затова се втрива на болните места на ръцете и краката, а при синузит и хронична хрема ежедневно леко се намазва около носа, но не се втрива. При редовно използване, заболяването изчезва.

 

При навяхвания и изкълчвания, рецептата е както следва:

30 г синапено масло се смесва с 1 ч.л. йод. С тази смес се масажира засегната област.

Въобще синапеното масло се препоръчва да се използва в качеството на основа за масажни масла, тъй като то има загряващ ефект.

Древните трактати за любовта препоръчват локално приложение на синапеното масло: То се смесва с розмарин и мед и след нанасяне на нужното място, този състав способства за разширение на кръвоносните съдове и притока на кръв към този орган.

Въпреки всичко не трябва да забравяме, че използването на народните методи за лечение трябва да бъдат умерени и под лекарски контрол.

 

Маска при проблемна кожа.

Смесете 1 с.л. синапено масло, 1 с.л. козметично бадемово масло, 1 с.л. козметично масло от авокадо, 1 с.л. козметично масло от жожоба, 1 с.л. от пшенични зародиши и със сместа се напоява салфетка, след което същата се поставя на проблемния участък от кожата, в продължение на 15-30 минути 1-2 пъти дневно.

 

Козметична маска с хидратиращ ефект.

Смесете 20 мл синапено масло, по 4 капки етерично масло от лавандула, от сандалово дърво, от иланг-иланг и с получената смес се намазва тялото след вана или душ.

 

За сухи и напукани ръце.

Леко се подгряват 100 мл синапено масло и в него се капват от 3 до 5 капки йодна тинктура, задръжте ръцете си в течността 20-25 минути. Препоръчва се да се използва тази процедура не по-малко от 1 път седмично. Тази баня не само ще помогне за подобряване на сухата кожа на ръцете, но и предпазва от чупливост на ноктите.

 

Козметична процедура за подобряване на външния вид на косата.

50 мл синапено масло леко се втрива с корените на косата, 10-15 минути преди измиването ѝ.

 

Козметична маска за коса.

Корени от сушена коприва – 50 г се заливат с 100 мл синапено масло и се поставят за 30 минути на водна баня, след което се оставят в течение на 2 седмици. Корените се изцеждат, сместа се филтрира и с нея 2-3 пъти седмично се втрива в кожата на главата. Тази маска не само увеличава растежа на косата, но и ефективно премахва пърхота.

 

При подагра или артрит.

Прави се лечебен масаж с използването на смес от синапено масло и камфор. За приготвянето на такава масажна смес е нужно в 50 мл синапено масло да се добавя 300-500 мг органичен камфор и се разбърква до еднородна смес. Сместа се подгрява на слаб огън до пълно разтваряне на камфора. Със сместа се масажират заболелите участъци.

 

При лечение на отоци и тумори.

Масажира се с използването на смес, която се приготвя по следния начин:

В 2 с.л. синапено масло се добавят няколко скилидки чесън и ½ ч.л. семена от сминдух. Разбърква се добре и сместа се вари до тогава, докато семената на сминдуха не почернеят.

 

При лечение на далака.

Коремът се масажира в областта на стомаха със синапено масло.

 

За лечение на простуда и ринит.

Периодично се капват няколко капки синапено масло в носа, а също така се прави разтриване на гърдите с него.

 

За лечение на влажна кашлица.

Разтриват се гърба и гърдите до зачервяване със смес от синапено масло и сол.

 

При отит и болка в ушите.

Периодично се капват 3-4 капки синапено масло в болното ухо.

 

При раздразнена и обрината кожа, а също така и за хидратация на суха кожа.

Препоръчва се да се прави масаж със смес от синапено масло и малко количество куркума, също така с добавяне на няколко капки камфорен спирт в тази смес, се получава средство за хидратиране на кожата и намаляване на сърбеж.

 

За предотвратяване на косопад и побеляване на косата се препоръчва редовно втриване на синапено масло в корените на косата.

Оценете
(1 глас)

Свързани статии (по етикет)

Тиквеното масло е превъзходен диетичен продукт. Маслото от тиквени семки съдържа в себе си неизчерпаем запас от жизнена енергия за…
Фъстъченото масло широко се използва в азиатската кухня и в кухнята на САЩ.
Това масло няма рязък аромат и придава приятен чеснов привкус и пикантен аромат
Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Ако имате нужда от помощ

*

Свържете се с Нас и Нашият екип от професионалисти, ще Ви съдейства максимално

 

Въпроси? Позвънете!

България гр. Правец
бул. Трети март 45
Tel: +359 7133 2212
Tel: +359 877 430 660

 

Открийте ни!

Намерете най-близкият магазин до Вас, който предлага нашите Нерафинирани натурални масла.
Потърсете на картата тук

 

Заявка на продукти!

Свържете се с нашите дистрибутори, на посочените телефони, за да Ви съдействаме максимално бързо.