МАСЛО ШИПКОВО студено пресовано (ШИПКОВО олио) Агроселпром - 350 мл

EXTRA VIRGIN

Нерафинирано и недезодорирано.

Произведено по механичен способ, чрез метод на първо студено пресоване.

Необработено (нерафинирано) масло, получено чрез еднократно студено пресоване - маслен извлек от плодове на шипки.

Отличено на конкурс през 2015 г. за качествена продукция на „100 най-добри продукта“ на Украйна.

Това великолепно и високо хранително масло е изготвено по най-нова витаминосъхраняваща технология от плодове на шипки, събрани в Карпатите.

При производството на шипково масло по метода на студеното пресоване не се прилага обработка на същото с основи и метод на екстракция, не се използва хексанова фракция, не се използват никакви химически добавки и оцветители. Неговите молекули се съхраняват „живи“ и естествени. Приготвеното по този способ масло притежава възможно най-ценните хранителни и лечебни свойства, в него се съхраняват всички необходими и полезни елементи и витамини, които много добре се усвояват от организма.

Приготвената с нерафинирани растителни масла храна, освен превъзходния вкус, също така е много полезна, тъй като не причинява затлъстявания. Такава храна помага за намаляване на излишното тегло. При направата на избор за нерафинирани растителни масла ние очистваме своя организъм, подобряваме състоянието на вътрешните органи, изглеждаме и се чувстваме значително по-добре.

Нерафинираните растителни масла, при тяхната ежедневна употреба, не само лекуват но и предотвратяват появата на много заболявания, причинени от нездравословната градска екология: склероза, затлъстяване, гастрит, импотенция и т.н. Затова вместо да приемаме скъпи лекарствени препарати с химически произход, които се продават в аптеките, или да използваме широко рекламираните, но неизвестно от какво приготвени биологически-активни добавки, по-добре да преминем на натурални нерафинирани растителни масла, произведени по метода на студеното пресоване, които носят в себе си лечебната сила на растенията.

Неслучайно най-популярното средство в народната медицина се явяват именно нерафинираните масла. А народната медицина, отличавайки се от официалната, затова е и добра, защото използва в своя арсенал изключително природни средства, които нямат противопоказания и странични ефекти.

Всички нерафинирани растителни масла, произведени по метода на студеното пресоване, притежават най-високи хранителни лечебни свойства, за разлика от рафинираните масла, които са получени по метода на екстракцията. При получаването на масло по метода на студеното пресоване се съхраняват максимум витамините, минералите и биологически-активните вещества, които определят разнообразните и уникални свойства на тези масла. За съжаление, в сегашно време основно се използват други способи за получаване на хранителни растителни масла – по метода на екстракцията. При този способ маслата имат много лошо качество, но при метода на екстракцията се получава по-голямо количество, за разлика от метода на студеното пресоване, и във връзка с това себестойността на екстракционното рафинирано масло всякога е по-ниска от нерафинираното. Поради това, за голямо съжаление, на рафтовете на супермаркетите много трудно се намират истински нерафинирани растителни масла получено по метода на студеното пресоване. В повечето случаи, това което виждаме на рафтовете са евтини екстракционни рафинирани растителни масла.

Маслото от плодове на шипки се усвоява лесно от организма и има мек и специфичен вкус. Препоръчва се за използване във всички студени ястия, салати, сосове, за овкусяване на зърнени каши и гарнитури, като им придава традиционен и неповторим вкус и аромат. Това масло дава на ястията не само уникален вкус и аромат, но и увеличава тяхната хранителна стойност.

Маслото от плодове на шипка е истинска съкровищница на полезни вещества на организма.

 

При по-дълго съхранение е допустима минимална естествена утайка.

 

 

 

Състав и полезни свойства на шипковото масло.

Шипковото масло е ценен диетичен продукт. Неговата употреба се препоръчва, за да се осигури на организма нормалната жизнена дейности, особено при възрастни хора и хора, занимаващи се с тежък физически труд, вкл. и спортисти.

Полезните свойства на маслото от плодовете на шипката са наистина разнообразни. Шипковото масло е богато на ненаситени и наситени мастни киселини: линолова киселина (57,8%), линоленова киселина (14,3%), палмитинова киселина (5,3%), миристинова киселина (1,15%), стеарин (0,31%), токофероли (Витамин Е, не по-малко от 40 мг%), каротеноиди (Поливитамин А, не-по малко от 55 мг%), Витамин C, фосфолипиди, флавоноиди (кверцетин и кемпферол), галактолипиди, фитостероли, железни соли, калций, магнезий, фосфор, манган, мед и молибден.

Както е известно, витамините С и Е са мощни антиоксиданти, които ефективно се борят със свободните радикали и значително забавят процеса на стареене на организма. В допълнение, витамин С помага синтеза на колаген, който е крайно необходим за поддържане на еластичността и тонуса на кожата. Витамин Е, от своя страна, подпомага доброто хидратиране на кожата като я насища с кислород и поддържа нейната свежест, красота и младост.

Про Ретинол А предпазва кожата от агресивните влияния на околната среда и обезпечава нейното здраве. В допълнение, той придава избелващ ефект на кожата. При неговата липса в организма се нарушават нормалните функции на кожата и тя започва да става груба и да се лющи.

Поради голямото разнообразие на компоненти, които шипковото масло притежава, то има широк спектър от действия засягащи кожата и лицето. Маслото от шипки има свойството и възможностите да нормализира обменните процеси в кожата, както и да предотвратява разпада на клетките. Точно това свойство предпазва кожата от преждевременно стареене.

Благодарение на своите уникални регенериращи свойства шипковото масло ускорява процеса на заздравяване при различни кожни наранявания, помага за премахване на козметични дефекти като белези и петна след акне. Използването на шипково масло подпомага предотвратяване на появата на бръчки по лицето, изглажда съществуващите и повишава еластичността на кожата. Маслото от шипки е полезно и за изглаждане на фините бръчки около очите, както и за премахване на торбичките под очите.

Шипковото масло е изключително ефикасен и за възстановяване на естествения блясък и мекота на косата. Ако косата е боядисвана и увредена следствие на химически вещества, шипковото масло ще помогне за значително подобряване на общото и състояние.

Маслото от шипки може значително да помогне за укрепване на общото здравословно състояние чрез своето тонизиращо и регенериращи действие. Шипковото масло се използва при авитаминози, различни инфекциозни заболявания, кръвоизливи, измръзвания, изгаряния, хемофилия. Маслото от шипка премахва раздразненията, нормализира дейността на мастните и потните жлези. Маслото от шипки е и мощен антидепресант, който премахва нерешителността и повишава самочувствието.

Шипковото масло не съдържа токсични вещества! То подобрява защитните свойства на устната кухина и лигавицата, притежава бактериостатично, спазмолитично и антихистаминни свойства. Употребата на шипковото масло активира отделянето на холестерола, има благоприятно влияние при лечение на хепатит и холецистит. Маслото от шипки има благоприятно влияние и върху стомашната секреция.

Магнезият, който се съдържа в маслото от шипки намалява напрежението върху стените на кръвоносните съдове, подобрява функцията на черния дроб, предотвратява появата на камъни в бъбреците.

Хора, които приемат шипково масло за дълги периоди от време имат нормални нива на холестерола в кръвта. Това може да предотврати развитието на сърдечно-съдови заболявания.

Шипковото масло е полезно за хора, страдащи от атеросклероза.

Шипковото масло се препоръчва и на хора, които са преживяли инсулт.

 

 

Шипковото масло в борба с болестите.

За какво помага шипковото масло?

 • за подобряване на умствената и физическата активност;
 • за предотвратяване на преждевременното стареене на организма;
 • помага при язви и ерозии на храносмилателния тракт;
 • има благоприятно влияние при заболявания на черния дроб, жлъчния мехур, при язва на стомаха и дванадесетопръстника;
 • при лечение на неспецифичен язвен колит (в клизми);
 • исхемична болест на сърцето и инсулт;
 • при заболявания на опорно-двигателния апарат;
 • коронарна болест на сърцето, хипертония, тромбоза на главния мозък;
 • при лечение на мускулно-скелетната система заболявания;
 • увеличава имунния статус на организма и има общо здравословно подобряващо действие;
 • подобрява потентността;
 • има противовъзпалителен ефект;
 • подобрява функционалното състояние на зрителните органи;
 • нормализира междуклетъчната обмяна;
 • може да се използва от диабетици;
 • улеснява изглаждането на фините бръчки;
 • помага за премахване на пигментни петна, причинени от бременността и прави участъците наистина незабележими;
 • има благоприятен ефект върху сухата кожа;
 • помага за възстановяване увредени части на кожата и предотвратява тяхното заздравяване (белези);
 • повишава имунитета на кожата, ефективно е при суха и лющеща се кожа;
 • има благоприятно влияние при стоматит, гингивит, възпаление на венците;
 • при дерматози и трофични язви;
 • ефективно помощно средство при суха екзема.

 

Шипковото масло има тонизиращо и общоукрепващо действие, стимулира неспецифичната резистентност на организма, повишава тъканната регенерация и синтеза на хормони, намалява съдовата проницаемост, участва в обмена на въглеводородите и минералния метаболизъм, притежава имуностимулиращи и противовъзпалителни свойства по отношение на хормоналния и клетъчен имунитет.

Външно шипковото масло се прилага във вид на намокрени с него марли, които се налагат на поразените участъци от кожата.

При дерматозa, заедно с локалното лечение, шипковото масло се приема и вътрешно по 1 ч.л. 2 пъти дневно. Шипковото масло е много ефективно за прилагане на кожата под очите и около устата. Препоръчва се да се използва ежедневно за грижата за тялото след баня, душ и масаж. Шипковото масло се използва при ринит и фарингит под форма на ежедневно намазване на лигавицата на носа и на гърлото, също така и при инхалация.

Шипковото масло се препоръчва като общоукрепващо, тонизиращо и противовъзпалително средство при изтощен организъм, анемия и заболявания на горните дихателни пътища. То е природен антиоксидант, който предпазва клетъчните структури от увреждане, в следствие на окисление на свободните радикали.

Ако организмът ви е отслабен, с това масло може да го засилите, както следва: Приема се 1 ч.л. шипково масло 2 пъти дневно преди ядене.

Не се препоръчва ако сте чувствителни към шипково масло.

 

 

Използване на шипковото масло в козметиката.

Благодарение на разнообразието от компоненти, шипковото масло има широк спектър от ефекти на въздействие върху кожата на лицето. Неговата употреба позволява нормализирането на обменните процеси на кожата и предотвратява натрупването на продукти от разграждането на клетките, които водят до преждевременно стареене на кожата на лицето. Също така, шипковото масло притежава добро подхранващо и овлажняващо свойство, има антимикробен ефект, повишава локалния имунитет на кожата и я защитава от агресивното действие на ултравиолетови лъчи.

Благодарение на своите уникални регенериращи свойства, шипковото масло ускорява процеса на зарастване на различните кожни увреждания, като например изгаряния, пукнатини, разрези и т.н. Също така, спомага за премахване на козметични дефекти на кожата, като белези, петна и следи от акне.

Използването на шипковото масло помага и в борбата срещу стареене на кожата, предотвратява появата на бръчки по лицето и изглажда съществуващите такива, подобрява еластичността и свежестта на кожата. Освен това широко се използва за намаляване на пигментацията по кожата и изглаждане на нейната повърхност. Препоръчва се и в качеството на външно лечебно средство при такива заболявания като дерматит, екзема и псориазис.

В козметиката шипковото масло е отлично за грижа при захабена и повяхнала кожа на лицето, на кожата около очите, а също така при суха, лющеща се и чувствителна кожа. То притежава лека текстура и практически не оставя мазен блясък на кожата. Въпреки че шипковото масло подпомага нормализирането на мастните жлези и намаляването на порите, използването му в чист вид при повишена мазна кожа и склонност към поява на акне, не се препоръчва.

Шипковото масло е подходящо за употреба при деликатна и тънка кожа около очите. То може да се нанася, както самостоятелно, така и в смес в неограничени пропорции с крем за клепачи, като може да го използвате ежедневно.

За да се постигне максимален ефект за предотвратяване на бръчки и премахване на съществуващи такива, е необходимо след полагане на масло да се извършват леки потупващи движения с пръстите на ръцете.

При суха и повяхнала кожа на лицето, шипковото масло се прилага както в чист и неразреден вид, с който се заменят ежедневните кремове, също така и в смес с кремовете, които употребявате. Отново трябва да кажем, че след нанасяне е желателно да се извършват потупващи движения с пръстите на ръцете. Така вие ще усилите притока на кръв в повърхностния слой на кожата и ще увеличите ефективността на въздействието на уникалните свойства на маслото. При комбинирана кожа на лицето чистото шипково масло е необходимо да се нанася само в сухите участъци (бузите, зоната около устните) като се избягва Т-зоната, носа и брадичката.

При лечение на кожни заболявания, както и да се ускори заздравяването на кожни увреждания или да се елиминират козметични дефекти с шипковото масло, е необходимо да се напоят стерилни марлени салфетки и да се положат на засегнатите участъци за 25-30 минути, най-малко 2-3 пъти дневно. Въпреки всичко казано, използването на шипково масло е подходящо за козметичен масаж на лицето и като базово масло при домашно приготвени кремове. Също така то може да бъде добавено в различни лосиони и други почистващи продукти, които се използват за суха и повяхнала кожа във всякакви домашно приготвени маски (в състав 1 ч.л.), предназначени за защита на по-горе изброените видове кожа, или в чист вид по устните, вместо червило.

 

Грижа за кожата на лицето.

Използването на шипково масло е идеално за подхранване и хидратация на суха кожа. Ежедневно с помощта на памучен тампон може да се полага върху кожата на лицето, в чист вид, или смесено с овлажняващи кремове. При комбинирана кожа, маслото трябва да се нанася само на сухите участъци от кожата.

Ежедневната употреба на шипково масло помага за нормализиране на обмяната на веществата и мастите и изравняване на тена на лицето. Нещо повече, шипковото масло предпазва от негативното влияние на ултравиолетовите лъчи.

 

Грижа за кожата около очите и устните.

Шипковото масло е незаменимо средство при грижа за тънката кожа около очите и устните. То не само подхранва кожата, но също така я насища с витамини и предотвратява появата на бръчки. Може да се прилага както в чист вид, така и като се добавят няколко капки масло в околоочен крем. Устните е добре да се намазват със шипково масло при излизане извън дома, особено във ветровити условия.

 

Грижа за косата.

Шипковото масло се използва като основа за изготвянето на „мазна“ маска за коса, която интензивно подхранва косата. То е особено подходящо за суха и цъфтяща коса. В допълнение, шипковото масло може да се използва заедно с шампоан в съотношение 1:10 (масло : шампоан). Получената смес е подходяща само за еднократна употреба и не трябва да се съхранява.

 

Грижа за деколтето.

Редовната употреба на шипковото масло при грижата за кожата на шията и деколтето я подхранва, като я прави нежна и ѝ придава здравословен вид. Маслото се нанася с напоен памучен тампон, както в чист вид, а също така и като добавка към мляко или лосион за тяло.

 

За премахване на стрии.

Като се имат предвид регенериращите способности на шипковото масло, то се използва за да се отървем от стрии. За лечебни цели при борба със стриите в шипковото масло се добавят няколко капки етерично масло от петигрен.

 

Нормализиране на емоционалното състояние.

Шипковото масло е естествен антидепресант. Пиенето на малко количество шипково масло с ежедневното хранене, ще ви помогне да се справите с емоционалната нестабилност, общата умора и потиснато настроение.

Оценете
(2 гласа)

Свързани статии (по етикет)

Тиквеното масло е превъзходен диетичен продукт. Маслото от тиквени семки съдържа в себе си неизчерпаем запас от жизнена енергия за…
Фъстъченото масло широко се използва в азиатската кухня и в кухнята на САЩ.
Това масло няма рязък аромат и придава приятен чеснов привкус и пикантен аромат
Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Ако имате нужда от помощ

*

Свържете се с Нас и Нашият екип от професионалисти, ще Ви съдейства максимално

 

Въпроси? Позвънете!

България гр. Правец
бул. Трети март 45
Tel: +359 7133 2212
Tel: +359 877 430 660

 

Открийте ни!

Намерете най-близкият магазин до Вас, който предлага нашите Нерафинирани натурални масла.
Потърсете на картата тук

 

Заявка на продукти!

Свържете се с нашите дистрибутори, на посочените телефони, за да Ви съдействаме максимално бързо.