МАСЛО ЧЕСНОВО студено пресовано (чесново олио) Агроселпром - 350 мл

Extra virgin

Нерафинирано и недезодорирано.

Необработено (нерафинирано) масло, получено чрез еднократно студено пресоване на чесън (маслен извлек от чесън).

Този вкусен, необичайно ароматен маслен извлек от чесън се произвежда чрез инфузия на чесън в неголямо количество нерафинирано слънчогледово масло.

Отличено на конкурс през 2014 г. за качествена продукция на „100 най-добри продукта“ на Украйна.

При производството на чесновото масло по метода на студеното пресоване не се прилага обработка на същото с основи и метод на екстракция, не се използва хексанова фракция, не се използват никакви химически добавки и оцветители. Неговите молекули се съхраняват „живи“ и естествени. Приготвеното по този способ масло притежава възможно най-ценните хранителни и лечебни свойства, в него се съхраняват всички необходими и полезни елементи и витамини, които много добре се усвояват от организма.

Приготвената с нерафинирани растителни масла храна, освен превъзходния вкус, също така е много полезна, тъй като не причинява затлъстявания. Такава храна помага за намаляване на излишното тегло. При направата на избор за нерафинирани растителни масла ние очистваме своя организъм,

подобряваме състоянието на вътрешните органи, изглеждаме и се чувстваме значително по-добре.

Нерафинираните растителни масла, при тяхната ежедневна употреба, не само лекуват но и предотвратяват появата на много заболявания, причинени от нездравословната градска екология: склероза, затлъстяване, гастрит, импотенция и т.н. Затова вместо да приемаме скъпи лекарствени препарати с химически произход, които се продават в аптеките, или да използваме широко рекламираните, но неизвестно от какво приготвени биологически-активни добавки, по-добре да преминем на натурални нерафинирани растителни масла, произведени по метода на студеното пресоване, които носят в себе си лечебната сила на растенията.

Неслучайно най-популярното средство в народната медицина се явяват именно нерафинираните масла. А народната медицина, отличавайки се от официалната, затова е и добра, защото използва в своя арсенал изключително природни средства, които нямат противопоказания и странични ефекти.

Всички нерафинирани растителни масла, произведени по метода на студеното пресоване, притежават най-високи хранителни лечебни свойства, за разлика от рафинираните масла, които са получени по метода на екстракцията. При получаването на масло по метода на студеното пресоване се съхраняват максимум витамините, минералите и биологически-активните вещества, които определят разнообразните и уникални свойства на тези масла. За съжаление, в сегашно време основно се използват други способи за получаване на хранителни растителни масла – по метода на екстракцията. При този способ маслата имат много лошо качество, но при метода на екстракцията се получава по-голямо количество, за разлика от метода на студеното пресоване, и във връзка с това себестойността на екстракционното рафинирано масло всякога е по-ниска от нерафинираното. Поради това, за голямо съжаление, на рафтовете на супермаркетите много трудно се намират истински нерафинирани растителни масла получено по метода на студеното пресоване. В повечето случаи, това което виждаме на рафтовете са евтини екстракционни рафинирани растителни масла.

 

При по-дълго съхранение е допустима минимална естествена утайка.

 

 

Състав и полезни свойства на чесновото масло.

Уникалните лечебни свойства на студено пресованото чесново масло освен в кулинарията, широко се използва в народната и традиционната медицина за лечение и профилактика на различни заболявания.

 

Това масло съдържа:

 • Витамини (C, E, D, F, A, K, B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9);
 • Активни биологични съединения – инулин;
 • Жизнено важни минерали – йод, селен, органичен фосфор, силиций, калций, магнезий, калий, германий;
 • Фитонциди;
 • Фитостерини;
 • Гликозид-глюкоминал;
 • Алицин;
 • Азотни вещества;
 • Пирогроздена киселина;
 • Фосфорна киселина;
 • Сярна и силициева киселина;
 • Сяра;
 • Таурин;
 • Полизахариди.

 

Учените са открили в състава на чесъна 200 идентифицирани компоненти, които притежават биологична активност. А от 17 аминокиселини, които са концентрирани в чесъна, 8 се отнасят към групата на незаменимите такива.

Благодарение на богатия си състав от полезни вещества и балансираното съдържание на витамини С и Е с бисулфиди, чесновото масло се явява много силен антиоксидант.

Витамин Е - Това е мощен естествен антиоксидант. То помага за защита на имунната система от вреди, причинени от стареене на организма, има положителен ефект върху образуването на полови хормони, потиска развитието на атеросклероза, предотвратява развитието на кръвни съсиреци и склеротични плаки, помага за извеждането от организма на свободните радикали, които предизвикват развитието на онкологични заболявания. Липсата на витамин Е води до намаляване на имунитета.

В нерафинираното чесново масло витамин Е се съдържа 12 пъти повече отколкото в зехтина.

Витамин Fтова е комплекс от полиненаситени мастни киселини. Той предотвратява отлагането на холестерол в артериите, обезпечава здравето на кожата и косата, влияе на дейността на жлезите с вътрешна секреция. Помага за изгарянето на ненаситените мазнини, което води до понижаване на теглото.

Витамин А – това е витамина на растежа, който осигурява нормалното развитие на организма. Той има положителен ефект за зрението, имунната система, работата на белите дробове и е едно от средствата за предотвратяване и лечение на ракови заболявания.

Витамин D влияе за минералния обмен на веществата.

Витамин К – необходим за нормалното съсирване на кръвта и функцията на мускулите. Този витамин се нарича противохеморагичен, тъй като той регулира механизма на съсирване на кръвта, като по този начин защитава човека от вътрешни и външни кръвоизливи при различни наранявания. Също така
витамин К участва в синтеза на протеина остеокалцин като по този начин се гарантира формирането и възстановяването на костните тъкани, предпазва от остеопороза, обезпечава нормалната работа на бъбреците, регулира нормалното произтичане на окислително-възстановителните процеси в организма, има антибактериално и болкоуспокояващо действие.

Витамин С (аскорбинова киселина) – в организма не се натрупва и неговите запаси трябва да бъдат попълвани чрез храната, той е мощен антиоксидант, предпазва организма от бактерии и вируси, има противовъзпалително и противоалергично действие, укрепва имунната система и усилва действието на други антиоксиданти, такива като селен и витамин Е. При големи дози витамин С помага за преодоляване на всякакви настинки и ускорява заздравяването на рани. Също така, витамин С влияе за синтеза на антистресови хормони, регулира процеса на производството на кръв, нормализира пропускливостта на капилярите. Участва в синтеза на протеина колаген, който е необходим за растежа на клетки, тъкани, кости и хрущяли на тялото. Витамин С подобрява способността на организма да усвоява калция, извежда токсините и регулира обмена на веществата. По последни данни, витамин С има и противоракови свойства, намалява интоксикацията в организма на наркомани и алкохолици, забавя процеса на стареене.

Витамин В – витамините от група В – изключително полезни за здравето. Витамините от група В разграждат въглехидратите и глюкозата, осигурявайки по този начин необходимата жизнена енергия. Също така, те разграждат протеините и мазнините и допринасят за правилното функциониране на централната нервна система и стимулират стомашно-чревния тракт. Витамините от група В са важни за състоянието на кожата, косата, очите и устната кухина, подобряват мускулния тонус, повишават функцията на имунната и нервните системи.

Инулин – подобрява обмена на веществата, пречиства от токсини организма, понижава и нормализира нивото на кръвната захар, намалява чувството за глад, помага за почистване на стомашно-чревния тракт и спомага за понижаването на телесното тегло при затлъстяване. Инулинът е особено необходим при небалансираното хранене, злоупотреба с въглехидрати и нишестени продукти, при остри и хронични заболявания на червата, запек и затлъстяване. Той подобрява усвояването на храната в стомашно-чревния тракт, намалява проявата на заболявания на храносмилателните органи и разстройства на флората на червата, предотвратява дисбактериоза.

Йод – необходим микро-елемент, който участва при образуването на хормона тироксин. При недостиг на йод в организма, същият боледува от болестта гуша.

Селен – изпълнява следните функции в организма:

 • той подобрява имунната система на организма (стимулира образуването на макрофаги, стимулира производството на интерферон, участва в образуването на еритроцити);
 • той е силен антиоксидант (предпазва от развитието на онкологични заболявания и стареенето на организма);
 • неутрализира и премахва вредните вещества от организма, активизира витамин Е;
 • понижава риска от развитие на сърдечно-съдови заболявания (предотвратява мускулна дистрофия на сърцето, неутрализира токсините, стимулира синтеза на хемоглобин, участва в синтеза на еритроцитите);
 • явява се силен антитуморен фактор (предотвратява и спира развитието на злокачествени тумори);
 • стимулира репродуктивната система на човека;
 • стимулира обменните процеси в организма;
 • укрепва нервната система;
 • нормализира работата на ендокринната система;
 • намалява остротата на възпалителните процеси;
 • има благоприятен ефект върху кожата, косата и ноктите.

Фитонциди – природни антибиотици. Защитната роля на фитонцидите се проявява не само в унищожение на микро-организмите, но също така и в потискането на тяхното размножаване, в стимулиране на активността на тези микро-организми, които са антагонисти на патогенните форми. Даже в микроскопични дози, фитонцидите могат да възпрепятстват растежа и размножаването на някои микро-организма и стимулиране на растежа на други. По съдържание на фитонциди, нито един хранителен продукт не може да се конкурира с чесъна.

Фитостерини – те са в основата на репродуктивното здраве на мъжете.

Многочислени биологични свойства на фитостерините:

 • мощни имуномоделиращи свойства;
 • понижаване нивото на холестерола;
 • онкопротекторни свойства;
 • хипогликемични и антиоксидантни свойства.

Сяра – изпълнява огромен списък за важните функции на организма:

 • Участва в обменните процеси и способства за тяхната нормализация;
 • Подобрява работата на нервната система;
 • Стабилизира нивата на кръвната захар;
 • Повишава имунитета;
 • Има противоалергично действие;
 • Поддържа кислородния баланс;
 • Участва във формирането на костите и хрущялната тъкан, подобрява функционирането на ставите и сухожилията;
 • Оказва положителен ефект върху състоянието на косата, кожата и ноктите;
 • Укрепва мускулните тъкани (особено в период на активен растеж по време не детството и юношеството);
 • Има ранозаздравяващ и противовъзпалителен ефект;
 • Намалява ставните и мускулни болки и спазми;
 • Способства за неутрализацията и извеждането от организма на шлаки и токсини;
 • Има положителен ефект върху съсирването на кръвта;
 • Участва в секрецията на жлъчката;
 • Повишава устойчивостта към радиочестотни лечения.

 

 

Чесновото масло в борба с болестите.

Чесновото масло – това е отличен продукт за привържениците на здравословен начин на живот.

На първо място, използването на чесново масло се препоръчва за профилактика на широк спектър от инфекциозни и простудни заболявания при децата и възрастните, като бронхит, грип, трахеит, туберкулоза, ангина, хронична ангина, ринит и други заболявания на дихателните пътища. Чесновото масло спомага за бързото отхрачване от дихателната система.

Чесновото масло подмладява организма, укрепва кръвоносните съдове и ги прави по-еластични. Освен това, използването на чесново масло нормализира функцията храносмилателна система, спомага за лечението на чревни и инфекциозни заболявания, дисбактериоза, гастрит, запек, гастроентероколит.

Чесновото масло притежава прекрасни тонизиращи и стимулиращи свойства, спомага за подобряване на апетита, нормализира секрецията на жлъчния сок и стабилизира обмена на веществата, потиска процесите на гниене и ферментация в червата, допринася за развитието на нормална микрофлора, явява се като добър спазмолитик, унищожава много вредни микроби, паразити, вируси, има грам-положителни и грам-отрицателни свойства, дължащи се на алицин, който се съдържа в неговия състав. Чесновото масло понижава нивото на кръвната захар. Особено полезно е при захарен диабет тип 2, при наднормено тегло, затлъстяване и атеросклероза. Чесновото масло понижава нивото на холестерола.

Проведените изследвания доказват ефективността на чесновото масло в борбата с онкологичните заболявания, а също и за тяхното предотвратяване. Това се дължи на факта, че природните фитоелементи в чесъна възпрепятстват дейността на туморните ензими. Чесновото масло потиска образуването на нитрозамините, вещества които способстват образуването на ракови заболявания и спомагат за развитието на ракови клетки. Присъстващите в това масло селен и каротин също така играят важна роля в предотвратяването на развитие на ракови заболявания. Доказано е, че тези народи които употребяват в храната си чесън и чесново масло, рядко страдат от онкологични заболявания.

Чудесните лечебни свойства на чесновото масло се прилагат в урологията. Това масло има диуретичен ефект и стимулира сексуалната функция. То насища клетките на организма с кислород и антиоксиданти, които спират развитието на тумори, подобрява работата на сърцето, регулира неговата функция и нормализира кръвното налягане.

Чесновото масло има толкова силен противовъзпалителен ефект, който може да се сравнява с антибиотиците.

Чесновото масло помага за регулиране на различни процеси в организма, по-специално, нормализиране състоянието на нервните тъкани, абсорбцията на различните хранителни вещества за поддържане работата на мембраните.

Употребата на чесново масло се препоръчва от специалисти за хората, които страдат от безсъние, главоболие, високо кръвно налягане, холецистит, хепатит, рахит, остеохондроза и други заболявания свързани със слабост на костите.

Специалистите твърдят, че употребата на чесново масло има положителен ефект върху сърдечно-съдовата система, уплътнява и подобрява състоянието на стените на капилярите, намалява кръвното налягане, стимулира микро-циркулацията на кръвта, нормализира сърдечния ритъм и понижава нивото на липопротеините в кръвта. Успешно се използва при различни интоксикации, ревматизъм, подагра, цистит, различни форми на кандидоза.

Чесновото масло има много широк диапазон на действие. Препоръчва се в борбата срещу чревния и туберкулозния бацил. Против стафилококови и стрептококови инфекции, против глисти, против холера и тиф. Заради способностите на чесъна за ускоряване на процесите, свързани с епителизацията и заздравяване на рани, използването на чесново масло ефективно при лечение на различни заболявания на кожата: мазоли, брадавици, циреи, гнойни рани, ухапвания от насекоми и змии, абсцеси.

Използването на чесновото масло е много актуално за предотвратяване и лечение на заболявания като атеросклероза, хипертония, стенокардия, инфаркт, инсулт и тромбофлебит.

Освен гореописаното, редовната консумация на чесново масло е полезна за лечение на генитални заболявания (нарушение на потентността, аденом на простатата, менструални нарушения), както и за профилактика и лечение на някои неврологични заболявания (главоболие, замайване, безсъние, умора, синдром на хронична умора).

Използването на това масло е полезно за малки деца със заболявания на ухото, инфекции на вътрешното ухо, кандидоза на устната кухина, обрив, сърбеж на половите органи, белодробни изгаряния.

Чесновото масло ефективно облекчава спазми на мозъчните съдове, сърдечни спазми, облекчава при задух. То е отлична превенция при склероза и прекрасно съдоразширяващо средство.

Има доказателства за положителен ефект от чесновото масло върху здравето на хората, страдащи от съдова дистония.

Още в древността лечителите са забелязали способността на чесъна да възстановява, обновява и подмладява човешката тъкан и са препоръчвали на възрастните хора да употребяват чесън. Проведените изследвания от съвременните учени потвърждават, че редовната употреба на чесън от хората на средна и напреднала възраст силно подобрява еластичността на кръвоносните съдове. В биологичен смисъл, хората които постоянно са употребявали чесън в храната си, изглеждат с 15 години по-млади от своите връстници.

Такива удивителни лечебни свойства с такъв спектър на действие, както пресния чесън, притежава и чесновото масло, което хората са започнали да използват много отдавна. Според една легенда, преди около 600 години, когато в Европа е върлувала чума, от която са починали повече от 20 милиона души, епидемията се е появила и в един от руските градове. Печалната участ на хората в този град е била предотвратена от човек, който ги е посъветвал да се мажат с чесново масло. Жителите, които са последвали неговия съвет, са прекарали и след това се излекували от тази ужасна болест.

Има сведения, че самият Нострадамос, когато е ходил при своите многочислени пациенти по време на епидемия от чума, е натривал тялото си с масло от чесън.

Изследванията на съвременните учени са доказали, че чесновото масло може да намали холестерола в кръвта приблизително с 20%. Според резултатите, публикувани в British Medical Journal (1985г), проучването върху 62-ма пациенти, които са прекарали инфаркт на миокарда и които са имали нива на холестерол 250-350 мг/дл, са приемали чесново масло, което е допринесло за намаляване на нивото на холестерола с 18%. Заедно със способността за понижаване на холестерола, чесновото масло притежава и антикоагулантни свойства. Това свойство се използва от кардиолозите, които назначават на болния след прекаран инфаркт да ползват чесново масло или екстракт от чесън, вместо известния със своите антикоагулантни свойства – аспирин.

 

Чесновото масло:

 • тонизира и укрепва нашия организъм;
 • предотвратява стареенето, главно поради регулацията на работата на щитовидната жлеза, която участва във формирането на клетките;
 • притежава възбуждащи и стимулиращи свойства, облекчава умората;
 • тонизира лимфната система и по този начин способства за отделянето на токсините;
 • стимулира и едновременно балансира системата на кръвообращението;
 • разширява капилярите, понижава кръвното налягане, като влияе на метаболизма на мазнините, понижава нивото на холестерола;
 • разрежда кръвта, предотвратява развитието на атеросклероза;
 • действа като стимулатор на половите функции;
 • има благоприятен ефект върху стомашно-чревния тракт, като стимулира перисталтиката;
 • регулира процесите на ферментация в стомаха, действа като глистогонно средство;
 • стимулира работата на жлъчния мехур и по този начин допринася за разграждането на мазнините;
 • участва в процесите на регулиране на нивото на инсулин и затова позитивно влияе върху състоянието на диабетиците;
 • диуретичните свойства на чесновото масло предотвратяват образуването на камъни в бъбреците;
 • облекчава мускулните и ревматичните болки, помага при навяхвания, неврити и при разтягане на мускулни връзки;
 • благоприятно въздейства на кожата и по тези причини се препоръчва при различни кожни проблеми (акне, абсцеси, възпаление на салните жлези, тения, лупус);
 • използва се като средство за дезинфекция на язви и септични рани;
 • помага за избавянето от мазоли и брадавици.

 

Чесновото масло е едно изпитано лекарство за стимулиране растежа и възстановяване на косата. Масажирайте кожата на главата с чесново масло за подобряване на кръвообращението, премахват се токсините от кожата и се заздравяват корените на косата. По този начин, чесновото масло спира и предотвратява косопада. Особено полезно е да се прилага от тези, които страдат от повишена сухота на кожата на главата или имат сухи коси. Това масло предизвиква процесите на възстановяване на косите, отваря порите, почиства ги и способства за увеличаване на притока на кръв към кожата на главата.

Специалистите препоръчват използването на чесново масло при лечение на алопеция и косопад. След използването на такова масло, косите получават сила и блясък, стават меки и с копринен вид.

Освен оказаните по-горе полезни свойства, чесновото масло е доказал своите достойнства по най-добър начин като ненадминат помощник в козметиката.

Способността му за подновяване на кожата и регенериране на клетките ефективно помагат при грижата за кожата на лицето, като я прави еластична и гладка.

Самата природа ни е подарила това чудо, което ни помага да се борим с най-различни болести. Трябва да го използваме с благодарност.

 

Кога и как да използваме чесновото масло:

 • при възпалявания на дихателните пътища: бронхит, пневмония, грип, трахеит, тонзелит, бронхиектазии, остри респираторни вирусни инфекции, бронхиална астма;
 • загуба на апетит, лошо храносмилане, метеоризъм, дисбактериоза, атония на стомаха и червата;
 • гастрит с понижена киселинност, гастроентерит, колит, хроничен запек;
 • диабет;
 • за лечение и профилактика;
 • дизентерия, амебиаза;
 • глистна инвазия;
 • хроничен хепатит, холецистит, холангит, гастроентероколит;
 • при лечение на чревни инфекции;
 • предракови състояния, онкологични заболявания с различна локация, а също така за профилактика на такива;
 • при нарушение на функцията на далака;
 • рахит, подагра, ревматизъм, артрит;
 • главоболие, мигрена, безсъние;
 • трофични язви, псориазис, дерматит, екзема, акне, ожулвания, косопад, алопеция;
 • при намалена потентност, аденом на простатата;
 • климактерична невроза, нарушение на менструалния цикъл;
 • при затлъстяване;
 • при интоксикация с тежки метали;
 • при синдром на хронична умора, астения, безсъние;
 • атеросклероза, хипертония, стенокардия, тромбоза, инфаркт, инсулт;
 • при високо съдържание на холестерол в кръвта;
 • при камъни в бъбреците, оток на краката, цистит;
 • при малария;
 • при трихомонаден колпит, кандидоза;
 • метаболитен синдром.
Оценете
(0 гласа)

Свързани статии (по етикет)

Тиквеното масло е превъзходен диетичен продукт. Маслото от тиквени семки съдържа в себе си неизчерпаем запас от жизнена енергия за…
Фъстъченото масло широко се използва в азиатската кухня и в кухнята на САЩ.
Шипковото масло лесно се усвоява от организма и има мек специфичен вкус.
Още в тази категория: Масло От Макадамия »
Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Ако имате нужда от помощ

*

Свържете се с Нас и Нашият екип от професионалисти, ще Ви съдейства максимално

 

Въпроси? Позвънете!

България гр. Правец
бул. Трети март 45
Tel: +359 7133 2212
Tel: +359 877 430 660

 

Открийте ни!

Намерете най-близкият магазин до Вас, който предлага нашите Нерафинирани натурални масла.
Потърсете на картата тук

 

Заявка на продукти!

Свържете се с нашите дистрибутори, на посочените телефони, за да Ви съдействаме максимално бързо.