Конопено масло студено пресовано (Конопено олио) Агроселпром - 350 мл

EXTRA VIRGIN

Нерафинирано и недезодорирано.

Необработено (нерафинирано) масло, получено чрез еднократно студено пресоване на конопени семена.

Това великолепно и високо хранително масло е изготвено по най-нова витаминосъхраняваща технология от конопени семена.

Отличено на конкурс през 2015 г. за качествена продукция на „100 най-добри продукта“ на Украйна.

При производството на масло от конопени семена по метода на студеното пресоване не се прилага обработка на същото с основи и метод на екстракция, не се използва хексанова фракция, не се използват никакви химически добавки и оцветители. Неговите молекули се съхраняват „живи“ и естествени. Приготвеното по този способ масло притежава възможно най-ценните хранителни и лечебни свойства, в него се съхраняват всички необходими и полезни елементи и витамини, които много добре се усвояват от организма.

Приготвената с нерафинирани растителни масла храна, освен превъзходния вкус, също така е много полезна, тъй като не причинява затлъстявания. Такава храна помага за намаляване на излишното тегло. При направата на избор за нерафинирани растителни масла ние очистваме своя организъм,

подобряваме състоянието на вътрешните органи, изглеждаме и се чувстваме значително по-добре.

Нерафинираните растителни масла, при тяхната ежедневна употреба, не само лекуват но и предотвратяват появата на много заболявания, причинени от нездравословната градска екология: склероза, затлъстяване, гастрит, импотенция и т.н. Затова вместо да приемаме скъпи лекарствени препарати с химически произход, които се продават в аптеките, или да използваме широко рекламираните, но неизвестно от какво приготвени биологически-активни добавки, по-добре да преминем на натурални нерафинирани растителни масла, произведени по метода на студеното пресоване, които носят в себе си лечебната сила на растенията.

Неслучайно най-популярното средство в народната медицина се явяват именно нерафинираните масла. А народната медицина, отличавайки се от официалната, затова е и добра, защото използва в своя арсенал изключително природни средства, които нямат противопоказания и странични ефекти.

Всички нерафинирани растителни масла, произведени по метода на студеното пресоване, притежават най-високи хранителни лечебни свойства, за разлика от рафинираните масла, които са получени по метода на екстракцията. При получаването на масло по метода на студеното пресоване се съхраняват максимум витамините, минералите и биологически-активните вещества, които определят разнообразните и уникални свойства на тези масла. За съжаление, в сегашно време основно се използват други способи за получаване на хранителни растителни масла – по метода на екстракцията. При този способ маслата имат много лошо качество, но при метода на екстракцията се получава по-голямо количество, за разлика от метода на студеното пресоване, и във връзка с това себестойността на екстракционното рафинирано масло всякога е по-ниска от нерафинираното. Поради това, за голямо съжаление, на рафтовете на супермаркетите много трудно се намират истински нерафинирани растителни масла получено по метода на студеното пресоване. В повечето случаи, това което виждаме на рафтовете са евтини екстракционни рафинирани растителни масла.

Още от древността, славянските народи са добивали и употребявали в храната вкусното и много популярно за тези времена масло от конопени семена, което притежава почти забравени днес полезни свойства. Конопеното масло има приятен аромат на прясно окосена трева.

Това вкусно масло придава пикантен вкус на много ястия. То се явява превъзходна алтернатива на зехтина и кравето масло. Използва се като висококачествено растително масло за овкусяване на различни видове салати и други студени ястия от зеленчуци. С успех се използва при пържене, за приготвяне на скара, в маринати и сосове.

 

При по-дълго съхранение е допустима минимална естествена утайка.

 

 

Състав и полезни свойства на конопеното масло.

Според химичния му състав конопеното масло се доближава до маслото от ленено семе, но за разлика от него има деликатен вкус и пикантен аромат. Конопеното масло, заедно с лененото са едни от малкото масла, които са изключително богати на полиненаситени мастни киселини – ОМЕГА-3.

Освен това, конопеното масло съдържа бактерицидни вещества, глицериди и аминокиселини.
В маслото от конопени семена се съдържат две много важни мастни киселини, които играят важна роля в растежа и поддържането на клетъчните мембрани. Ценните ненаситени мастни киселини в конопеното масло също така извеждат лошия холестерол от организма ни и поддържат имунната система.

Нерафинираното конопено масло съдържа и до 60% линоленова киселина. Тази киселина по-главно се съдържа във водораслите и рибеното масло.

Конопеното масло се отличава и с много високото си съдържание на есенциални мастни киселини.

В допълнение на това, конопеното масло съдържа и много минерали – цинк, калций, желязо, манган, фосфор, калий и сяра.

Съдържащите се в конопеното масло есенциални мастни киселини са изключително благоприятни за здравето на човека. Необходимостта от тези незаменими киселини може да бъде удовлетворена с 2- 3 ч.л. конопено масло на ден.

Конопените семена от древността са били използвани за храна на хората. По данни от научните изследвания конопеното семе е просто фантастичен хранителен продукт, който съдържа почти всички незаменими аминокиселини за тялото на човека, ненаситени мастни киселини в оптимално съотношение, много витамини и минерали. От незапомнени времена в Русия и източните народи са добивали масло от семената на конопа, което заслужено се е славило със своите хранителни и лечебни качества. Това масло, заедно с лененото, се явявало основно хранително масло в храната на тези народи, но след 18-19 век, постепенно е отстъпило своето лидерство на по-евтиното слънчогледово масло.

През 1961 г. Единната конвенция на ООН е отнесла конопа към наркосъдържащи растения и отглеждането му в бъдеще е било под строг държавен контрол. Това решение е довело до изключително намаляване на насажденията от коноп в целия свят. В страните от Бившия Съветски Съюз са се провеждали селекционни работи за нови сортове коноп, които не съдържат наркотични съставки. Такива сортове са били селектирани. След разпада на Съветския Съюз, посевните площи на това изключително растение са били рязко съкратени. В момента отглеждането на коноп е изключително трудно заради строгите изисквания за защита на обработваемите площи и всевъзможно бюрократични препятствия.

В последно време, постепенно се възражда производството на конопено масло и потребителите могат отново да видят този изключителен продукт в магазините. Това масло е с малко необичан светлозелен цвят, приятен аромат и леко кисел вкус. Произвежда се от конопени семена чрез студено пресоване, така че напълно запазва всички полезни качества на конопените семена.

Конопеното масло, като продукт за здравословно хранене, отново отскоро се утвърди твърде убедително. То е богат източник на ОМЕГА-3 мастни киселини, острия дефицит от които понякога има човешкото тяло.

По-долу ще разгледаме състава на конопеното масло подробно.

Какво се съдържа в Конопеното масло?

 • Ненаситени мастни киселини: ОМЕГА-3 (20-22%), ОМЕГА-6 (56-57%), ОМЕГА-9 (11-12%), наситена мастна киселина (8-11%), палмитова киселина (8%), стеаринова киселина (2%), арахидонова киселина (1%).
 • Витамини: A, B1, B2, B4 (холин), B6, C, D, E, K;
 • Фитостероли;
 • Каротеноиди;
 • Хлорофил;
 • Микро и макроелементи: желязо, калий, калций, магнезий, манган, натрий, сяра, фосфор, цинк;
 • Tetrahydrocannabinol - вещество, което има психотропно действие. Концентрацията му в конопеното масло е изключително ниска - 1: 1 000 000, а в някои случаи съвсем отсъства. За да се прояви неговото действие е необходимо едновременно да се изпие наведнъж от 6 до 9 литра конопено масло, което практически е невъзможно. Последните години е доказано противораковата активност на това вещество.
 • Cannabidiol - вещество, което не оказва никакво влияние върху психиката, но има пряко въздействие върху вещества, които са отговорни за реакцията на тялото в случай на поражения върху имунната система.

Навярно никой няма да спори, че за метаболизма на човешкия организъм са необходими мазнини. Но има само 2 вида мазнини, които тялото ни не може да синтезира самостоятелно. Това са ОМЕГА-3 и ОМЕГА-6 мастни киселини. Още повече, те са необходими за организма ни в определено съотношение. Именно в конопеното масло съотношението им е изключително близко до идеалното. За сравнение ще предоставим данни за съотношението им в другите масла, които ги съдържат.

Конопено масло – 1:3;

Ленено масло – 4:1;

Рапично масло – 1:2;

Соево масло – 1:7.

Учените са установили, че на човек средно на ден са необходими 2,3 г- 3,3 г ОМЕГА-3 и 4,5 г- 6,5 г ОМЕГА-6 (при дневна калорийност 2000 ккал). Това количество на ненаситени мастни киселини, човек може да получи при употребата само на 1 с.л. конопено масло на ден. При такова количество, не може и да става дума за неговото психотропно действия върху организма, даже и при максимална концентрация на тетрахидроканабинола в семената, от които се получава това масло. Към днешна дата, няма никакви сведения за причинена вреда, върху здравето на човека, след употребата на конопено масло, а напротив, доказани са многото полезни ефекти при употребата му за здравето както на възрастни, така и на деца.

Това масло е продукт с висока биологична активност, проверена от многовековната история на неговото използване. Освен това, конопеното масло е може би единственото, което се усвоява от човешкия организъм практически на 100%.

 

 

Конопеното масло в борба с болестите.

Полиненаситените киселини ОМЕГА-3 и ОМЕГА-6, съдържащи се в конопеното масло, повишават устойчивостта на организма към инфекциозни заболявания, благоприятстват отделянето на излишния холестерол, почистват кръвоносните съдове, разреждат кръвта и по този начин се предотвратява образуването на кръвни съсиреци (тромби), които причиняват инсулти.

 

За какво помага Конопеното масло?

 • при заболявания на простатата;
 • при заболявания на половите органи;
 • при заболявания на пикочния мехур и бъбреците;
 • при заболявания на кръвоносните съдове и сърцето (атеросклероза и исхемична болест на сърцето);
 • при лечение на катар на горните дихателни пътища;
 • при лечение на остър или хроничен бронхит.

 

Конопеното масло е не само уникален хранителен продукт, но и ефективно, абсолютно натурално, лечебно и профилактично средство. Редовната консумация на конопено масло в храната се препоръчва от националната и народната медицина.

 

Сърдечно-съдова система.

Конопеното масло съдържа ОМЕГА-3 и ОМЕГА-6 в оптимално полезно съотношение и фитостероли. Благодарение на това, то притежава понижаващо холестерола действие, т.е. понижава нивото на вредния холестерол в кръвта и помага за прочистване на кръвоносните съдове от холестeролови плаки.
В допълнение, конопеното масло съдържа витамини С, Е, В6, калий, магнезий, манган, които имат благоприятен ефект върху състоянието на кръвоносните съдове и на сърдечните мускули. Препоръчва се редовното му използване в диетата на пациенти, болни от атеросклероза, хипертония, коронарна-артериална болест, тромбофлебит и разширени вени. Разбира се, този продукт може да служи като ефективно профилактично средство, а също така при инсулти и инфаркти.

 

Кръвотворна система.

Конопеното масло съдържа хлорофил, желязо и цинк, които вземат непосредствено участие в процеса на синтеза на кръвни клетки. Този продукт се препоръчва да бъде включен в диетата на пациенти болни от анемия.

 

Дихателна система.

Още през 90-те години на миналия век е доказана ефективността на конопеното масло при лечение на респираторни инфекции и астма на горните и долните дихателни пътища. Препоръчва се употребата на това масло от пациенти с катар на горните дихателни пътища, остри и хронически бронхити, пневмонии, астма, туберкулоза.

 

Храносмилателна система.

Редовната употреба на конопено масло в храната има благоприятен ефект върху стомашния тракт като цяло. То притежава леко обезболяващо, успокояващо, ранозаздравяващо и противовъзпалително действие. Препоръчва се при гастрит, колит, ентерит, язва на стомаха и дванадесетопръстника, холецистит, хемороиди. Освен това, то притежава лек слабителен ефект, заради което трябва да се включва в диетата на хора, склонни към запек.

 

Онкологични заболявания.

През 1991 г. е било проведено проучване на водещи специалисти онколози. Установено е, че много от тях препоръчват конопеното масло в комплексната терапия на пациентите с рак, за да се намалят страничните ефекти от химиотерапията.

Хлорофил – това е веществото, което притежава противотуморно действие. Именно то придава зеленикав оттенък на това масло.

 

Кожа, коса, нокти.

Преди всичко, трябва да се отбележи, че за съвършено-здравите хора, които се грижат за състоянието на своята кожа, коса и нокти, изследванията доказват че редовният прием на конопено масло по 2 с.л. на ден, преди ядене, в продължение на 2-3 седмици, ще ви обезпечи мека кожа и здрави нокти. А косата ви ще има по-здравословен блясък и бърз растеж.

Конопеното масло проявява отличен ефект и в комплексното лечение на дерматологични заболявания. Препоръчва се редовно да се включва в диетата на пациенти с витилиго, псориазис, екзема, дерматит, акне и кожен лупус. Даденият продукт може да се използва при лечение не зачервена кожа, изгаряния, циреи, дълго незаздравяващи и възпалени рани и порязвания.

 

Опорно-двигателен апарат.

Конопеното масло притежава противовъзпалително, успокояващо и леко обезболяващо действие. Алфа-линоленовата киселина, на която е богат този продукт, способства активизирането на процеса на усвояване на калция, който е нужен за укрепването на костите. Може да се използва при комплексна терапия на ревматоиден артрит, артроза, остеопороза, болки в кръста, при навяхвания, контузии и фрактури.

 

За жените.

Редовната консумация на конопено масло в храната, може да намали негативните симптоми на предменструалния синдром, за подобряване на общото състояние по време на менопауза. Има практика за използването на този продукт в комплексната терапия на менструални смущения, кисти на яйчниците, мастопатии.

Препоръчително е да се използва редовно конопено масло в храната на бременни жени и кърмещи майки. Витамин Е и ненаситените мастни киселини са от съществено значение за пълноценното развитие на плода в утробата, освен това, конопеното масло може предотврати задържане на течности, което често се случва по време на бременност, особено в по-късните етапи. В следродилния период, редовният прием на този продукт в храната допринася за бързото възстановяване на майката, активизира нейната имунна система, защитава както майката, така и бебето от различни инфекции, подобрява лактацията и качеството на кърмата.

 

За мъжете.

Редовната употреба на конопено масло в храната има благотворно влияние върху мъжката пикочо-полова система. Този продукт може да служи като профилактично средство против аденома на простата, импотенция, рак на простатата. Има практика за използване на този продукт в комплексната терапия при заболяване на простата.

 

За децата.

За пълноценното развитие на детския организъм са крайно необходими ненаситени мастни киселини, витамини и микро-елементи. Конопеното масло може да служи като основен източник на ОМЕГА-3 и ОМЕГА-6 мастни киселини и като допълнителен източник на витамини и минерали. Трябва да се има предвид, че този продукт е изцяло натурален и почти напълно се усвоява от организма на човека.

 

Нервна система.

Конопеното масло има благоприятен ефект върху нервната система. Препоръчва се да се включи в диетата при неврози, безсъние, детски аутизъм, различни поведенчески разстройства, хипер-активност, синдром на дефицит на вниманието, умора на психомоторните реакции.

 

Пикочно-отделителна система.

Препоръчва се употребата на конопено масло в храната на болни с различни заболявания на бъбреците и пикочния мехур.

 

Обмен на веществата (метаболизъм).

При редовната употреба на конопено масло, то помага за подобряване на обмена на веществата. Препоръчва се да се включи в храната на хора, които съблюдават ограничителни диети за отслабване.

 

Имунитет.

Редовната употреба на конопено масло в храната допринася за усилване на защитните свойства на организма. То оптимизира действието на имунната система, насочено към лечение и профилактика на различни заболявания.

 

Начин на употреба на конопеното масло.

За попълване на запаса от необходимите за човешкия организъм вещества е необходимо да се приема по 1 ч.л. след ядене, 2 пъти на ден. Препоръчително е да се прави почивка през летните месеци. Може да се включи в ежедневния хранителен режим, но не трябва да забравяме че това масло не трябва да се подлага на термична обработка, за да се избегне загубата на полезни вещества.

За засилване на имунитета и като превантивна мярка, трябва да се консумира конопено масло 1 с.л., 2 пъти на ден, в течение на 2- 3 седмици.

При лечение на различни заболявания се препоръчва да се приема по 1 с.л., 2- 3 пъти на ден, 20 минути преди хранене, без употреба на вода след това.

При тежки случаи, преди започване на курса на лечение с конопено масло, е необходимо да се консултирате с лекуващия лекар и да се коригира необходимата лично за вас доза от това масло.

 

Освен вътрешната употреба, конопеното масло може да се използва и външно:

 • При изгаряния – на увредената повърхност от тялото се нанася смес от конопено масло с яйчен белтък, в съотношение 1:1, за 2 часа;
 • Конопеното масло в смес с нишесте се използва за облекчаване при абсцеси и като болкоуспокояващо;
 • Смес от пчелен мед с конопено масло е отлично средство при лечението на мазоли. Мазолът, преди използването на това средство, трябва да се постави над пара;
 • При хемороиди се препоръчва да се постави напоен с конопено масло тампон в ректума преди сън и да се остави за цяла нощ.;
 • Препоръчва се да се втрива конопено масло в лумбалната област при пристъпи на радикулит;
 • При мастопатии се препоръчва да се направи компрес на възпаленото масло;
 • При постоянен запек се препоръчва да се правят маслени клизми. Конопено масло – 50-10мл, подгрято до 38 градуса, се въвежда в ректума преди сън и се оставя за цяла нощ. Маслото размеква втвърдените екскременти и способства за тяхното отделяне.

 

Конопеното масло се препоръчва за всякакъв вид терапевтичен масаж. Особена ефективност проявява при артрит, артроза, ревматизъм и остеохондроза. За да се усили ефекта се препоръчва на 1 с.л. конопено масло да се добавят 1- 3 капки масло от розмарин и лавандула.

 

Противопоказания към употребата конопеното масло.

Единственото противопоказания към употребата на конопено масло може да се явява индивидуална непоносимост към продукта.

 

 

Използване на конопеното масло в козметиката.

През последните години, маслото от конопени семена все по-често се използва като компонент на различни козметични продукти. Ще разгледаме по-подробно какви свойства притежава конопеното масло и защо на него е определена водеща роля.

Конопеното масло много бързо и напълно се абсорбира, без да оставя и най-малкия мазен блясък върху кожата. Понякога, дори го наричат сухо масло.

 • То има уникална способност да осигури, на абсолютно всяка клетка на кожата, необходимото количество кислород;
 • Укрепва стените на капилярите, предпазва кожата от загрубяване;
 • Притежава силно регенериращо действие;
 • Има противовъзпалително действие, което позволява да се използва в части на кожата, които са засегнати от слънчеви изгаряния, обриви, лющене, незначителни рани, порязвания и ухапване (от насекоми);
 • Способства за възстановяване на защитната бариера на кожата;
 • Притежава свойство за задържане на влагата, затова е ефективно като овлажняващо средство;
 • При редовното му използване, то помага за възстановяване на еластичността на кожата, намалява бръчките;
 • Конопеното масло е отличен регулатор на мастните жлези;
 • Това масло способства за свързването на свободните радикали, защитава кожата от преждевременно стареене;
 • Отлично подхранва кожата;
 • Това удивително масло има широк спектър на защита от ултравиолетовите лъчи;
 • Подобрява структурата на косъма;
 • Придава обем, блясък и копринен ефект на косата;
 • Улеснява разресването;
 • Ефективно средство за суха, чуплива и цъфтяща коса.

 

Сега ще се фокусираме върху това как да се използва конопеното масло за козметични цели. Най-лесният начин е просто да добавите 1 ч.л. от него в 50 мл от готов козметичен продукт, това може да бъде лосион, крем, маска, шампоан или балсам. Разбира се, така обогатеното козметично средство е необходимо да се съхранява в хладилник.

Конопеното масло може да се използва и в чист вид. Препоръчва се, с това масло да се масажира кожата на ръцете, особено при суха кожа, да се използва като основно подхранващо и овлажняващо средство за зряла кожа, а също така и при застаряла такава. Това масло може да служи и за допълнителна защита против измръзване на кожата на лицето и ръцете. Също така, може да се използва и в смес с други растителни и етерични масла, подходящи за вашата кожа.

Чистото конопено масло има способността да усили производството на меланин, което допринася за по-интензивен тен. Освен това, отлично омекотява и овлажнява кожата, заради което полученият тен се запазва значително по-дълго време. Препоръчва се да се нанася 30 минути, преди излагане на слънце и всеки път след баня.

Както е известно, най-добрата натурална козметика е домашната. В домашни условия може да си приготвите козметика, съдържаща конопено масло, която точно да подхожда на вашата кожа или коса. Възползвайте се от нашите рецепти.

 

Лосион за суха и нормална кожа.

 • конопено масло – 25 мл;
 • камфорен спирт – 150 мл;
 • яйчен жълтък – 3 броя;
 • млечен каймак – 20-30% - 200 мл;
 • пчелен мед – 30 г;
 • лимон – 2 броя;
 • вода – 250 мл

 

Хубаво измийте лимоните и изстискайте сока от тях, а останалата кора залейте с кипяща вода в съд, който трябва да завиете и оставите 2 часа, за да се получи отвара. След това течността се филтрира и се охлажда. След което, отварата, лимоновия сок и меда се смесват. Конопеното масло внимателно смесваме с яйчните жълтъци и при непрестанно бъркане добавяме постепенно млечния каймак и след него по малко добавяме медно-лимоновата смес без да прекъсваме разбъркването. Последно се добавя камфорния спирт. Получената смес се филтрира отново и се налива в тъмна бутилка, като в разтвора се добавя необходимо количество преварена вода (до количество 0.5 л). Лосионът трябва да се съхранява в хладилник, където може да се съхранява до 1 година. Преди употреба бутилката трябва да се разклаща, за да се получи еднородна смес. Това средство е предназначено за омекотяване и подхранване на кожата, както и за намаляване на разширените пори по нея. Средството трябва да се нанася на предварително почистена кожа, преди сън.

 

Избелваща маска за лице.

 • картофи (средна големина) – 2 броя;
 • яйчен жълтък – 1 брой;
 • конопено масло – 1 ч.л.

Суровите картофи се обелват и се настъргват на ситно с кухненско ренде. В получената каша добавете жълтъка и конопеното масло. Всичко това старателно се разбърква. Получената каша се нанася на лицето, шията и деколтето, задържа се в течение на 10 минути и се измива с топла вода.

 

Маска с овесена каша за еластичност при суха кожа.

 • овесено брашно – 1 ч.л.;
 • сметана (20%) – 1 ч.л.;
 • яйчен жълтък – 1 брой;
 • конопено масло – 1 ч.л.

Овесеното брашно, жълтъка, конопеното масло и сметаната старателно се смесват. Получената каша се нанася на предварително почистената кожа на лицето, задържа се 20 минути и се отмива с прохладна вода. Процедурата се повтаря 2- 3 пъти седмично.

 

Маска за придаване на блясък на косата.

 • конопено масло – 1 с.л.;
 • бадемово масло – 1 с.л.;
 • пчелен мед – 1 с.л.;
 • ябълков оцет – 1 с.л.;
 • яйчен белтък – 1 брой;
 • картофено нишесте – ½ ч.л.

Всички съставки внимателно се смесват и след това се разбиват с миксер. Готовата маска се нанася на косата и се разресва с гребен. След 15 минути, нанасяме останалата смес на косата и отново разресваме. Върху косата се поставя козметична шапка и оставяме в продължение на 2- 3 часа, при желание може и за цяла нощ. След това косата се измива с обикновен мек шампоан. В тази маска, бадемовото масло може да бъде заменено с масло от жожоба или със смес от тези две масла.

 

Маска против косопад.

 • конопено масло – 5 с.л.;
 • етерично масло от кориандър – 2-3 капки;
 • етерично масло от палисандрово дърво – 2-3 капки;
 • етерично масло от лайка – 2-3 капки.

Конопеното масло леко се затопля на водна баня или в микровълнова фурна до температура 38-40 градуса. Добавят се етеричните масла и внимателно се смесват. Масажирайте с кръгови движения и втрийте маслената смес в кожата на главата. Останалата смес се нанася на косата по цялата дължина. Срешете косата с гребен и след това поставете върху главата си полиетиленова шапка, а върху нея – хавлиена кърпа. Задържа се 1-2 часа, след което главата се измива с шампоан. Процедурата се повтаря 2 пъти седмично.

 

Маска за изтощена коса.

 • конопено масло – 2 с.л.;
 • сок от моркови – 2 с.л.;
 • пчелен мед – 1 с.л.;
 • етерично лавандулово масло – 3 капки.

Прясно изцедения сок от моркови, конопеното масло, пчелния мед и етеричното лавандулово масло старателно смесете в стъклена купа. Маската се втрива в кожата на окосмената част на главата и се нанася по цялата дължина на косата. Косата се разресва, поставя се полиетиленова шапка и се задържа 1,5 – 2 часа. След което косата се измива с мек шампоан. Процедурата трябва да се повтаря 2 пъти в седмицата.

 

За да се усили ефекта, от по-горе цитираните маски, конопеното масло трябва да се приема и вътрешно. Дори и без допълнителна външна употреба, то може да подобри състоянието на кожата, косата и ноктите ви.

 

Не забравяйте, здравето и красотата са две брънки на една верига!

Оценете
(2 гласа)

Свързани статии (по етикет)

Тиквеното масло е превъзходен диетичен продукт. Маслото от тиквени семки съдържа в себе си неизчерпаем запас от жизнена енергия за…
Фъстъченото масло широко се използва в азиатската кухня и в кухнята на САЩ.
Това масло няма рязък аромат и придава приятен чеснов привкус и пикантен аромат
Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Ако имате нужда от помощ

*

Свържете се с Нас и Нашият екип от професионалисти, ще Ви съдейства максимално

 

Въпроси? Позвънете!

България гр. Правец
бул. Трети март 45
Tel: +359 7133 2212
Tel: +359 877 430 660

 

Открийте ни!

Намерете най-близкият магазин до Вас, който предлага нашите Нерафинирани натурални масла.
Потърсете на картата тук

 

Заявка на продукти!

Свържете се с нашите дистрибутори, на посочените телефони, за да Ви съдействаме максимално бързо.